Accesează orice program, locație, adresă web din zona de notificare cu Shortcuts to tray

Rutina activității de zi cu zi la calculator ne obligă de multe ori să căutăm soluții de a ne ușura munca, prin posibilitatea accesării rapide a unor programe, fișiere, adrese web, etc, folosind diverse aplicații de lansare rapidă, trucuri Windows, etc. Puteți găsi pe blog articole despre astfel de aplicații, cum ar fi Launchy sau WinLaunch, articole pe care vi le recomand să le citiți. O altă aplicație de acest gen, asemănătoare celor enumerate, dar mai complexă, este Shortcuts to tray.

1-Shortcuts to tray-system-tray

Shortcuts to tray este gratuit și portabil, iar după rularea fișierului executabil, veți găsi aplicația în zona de notificare. La click stânga pe iconiță, veți avea disponibil întregul meniu de configurare.

Shortcuts to tray are o serie de scurtături presetate, precum cele de alimentare (Operations), cele către partițiile existente (Disk Drives) și multe utilitatare integrate în sistemul de operare (System Links). După cum se poate observa în imaginea de mai sus, celelalte opțiuni sunt împărțite pe categorii ce pot fi configurate după preferințe, după cum urmează:

 • Files and Folders – locațiile preferate, accesate cel mai des
 • Internet Links – adrese web preferate
 • Network Resources – accesarea altui calculator din rețeaua locală (LAN)
 • Aplications – accesarea rapidă a programelor preferate
 • Run – executarea unor comenzi prestabilite în linie de comandă

Pentru a simplifica lucrurile, fiecare categorie conține un exemplu plus opțiunea de adăugare a celor preferate, Add New Item. În funcție de ceea ce doriți să adăugați, selectați categoria respectivă, completând câmpurile necesare. Pentru exemplificare, am ales să adaug adresa web a acestui blog în categoria Internet Links.

2-Shortcuts to tray-adaugare-link

Astfel, voi avea posibilitatea de a deschide rapid adresa web cu oricare browser suportat de aplicație: IE, Firefox, Chrome sau Opera. În mod similar puteți adăuga un fișier document, folder, sau orice altceva doriți, bineînțeles, ținând cont de categoria respectivă. În afară de acestea, diferite locații, programe etc, pot fi organizate pe grupuri aparținând aceleași categorii, grup în care se pot adăuga opțiunile preferate, de exemplu, Documente Word.

3-Shortcuts to tray-creare-grup

Practic, opțiunile oferite de Shortcuts to tray sunt nelimitate, totul depinde de preferințele sau necesarul fiecărui utilizator. Dacă toate acestea vă satisfac necesarul și doriți să rulați aplicația odată cu sistemul de operare, veți găsi opțiunea în meniul contextual click dreapta pe iconița din zona de notificare.

Un comentariu

 1. multe launchere de acest fel am incercat dar numai pentru doua de acest fel am dat votul , aspectul si interfata au fost pe primul plan
  X LauncPad + WinLaunch
  http://prntscr.com/3kuwti
  drag & drop , fisier , link , drive , … orice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.