OpenWith Enhanced – înlocuitor îmbunătățit al căsuței de dialog Open with din Windows

După instalarea sistemului de operare, inclusiv a driverelor necesare și a programelor, primul lucru care ar trebui făcut este stabilirea programelor implicite pe care le vom folosi pentru deschiderea fișierelor: audio, video, imagini, documente, etc. Lucru, de altfel, foarte simplu de realizat în Control Panel, opțiunea Default programs, prin asocierea respectivelor extensii cu programele preferate. Însă, nu de puține ori, un anumit tip de fișier trebuie deschis cu alt program decât cel implicit. Atunci apelăm la opțiunea Open with din meniul contextual al tradiționalului Windows Explorer.

1-OpenWith-meniu-contextual

Căsuța de dialog Open with din Windows ne oferă posibilitatea alegerii unui program cu care să deschidem un fișier oarecare, cât și opțiunea de a-l stabili ca implicit, fără să mai apelăm la opțiunea din Control Panel.

Utilitatea acestei opțiuni este mai pronunțată în cazul în care avem instalate mai multe programe ce pot recunoaște tipul de fișier selectat. Dar, dacă aveți un tip de fișier pentru care nu aveți niciun program instalat, atunci aveți într-adevăr o problemă. Va trebui să cautați pe Internet ceva ce poate recunoaște extensia respectivă. Cam greu, nu?! OpenWith Enhanced este un mic înlocuitor îmbunătățit al căsuței de dialog Open with, ce compilează o listă cu cele mai populare aplicații asociate cu extensia respectivă.

2-OpenWith Enhanced-optiuni-adaugate

După instalarea programului și accesarea opțiunii respective din meniul contextual, se vede îmbogățirea listei de programe compatibile cu fișierul respectiv, prin evidențierea lor în culoarea roșie. În primul rând, veți avea posibilitatea folosirii unuia din programele instalate, iar cele în roșu sunt opțiunile sugerate. Prin dublu-click pe una din ele, se va deschide o pagină web a programului respectiv, unde veți avea informații detaliate, inclusiv posibilitatea de download.

Opțiunea „manage its Open with…menu”, din partea de jos a căsuței de dialog, vă oferă posibilitatea de a șterge sau adăuga alte programe ce vor fi afișate în fereastra principală. Astfel, veți avea acces rapid la mai multe programe pentru deschiderea unui fișier anume.

3-OpenWith Enhanced-intrari-open-with

Însă, asta nu este tot, OpenWith Enhanced vă oferă posibilități de personalizare a căsuței de dialog Ope with, prin schimbarea culorii de fundal, a etichetelor, respectiv a link-urilor către paginile web, a fontului, precum și modul de afișare a programelor. în plus, aveți posibilitatea de a îmbunătăți funcționalitatea programului prin adăugarea unei liste cu programele preferate în funcție de extensiile raportate.

4-OpenWith Enhanced-optiuni-personalizare

În încheiere, vă recomand cu încredere această mică aplicație, fiind deosebit de utilă utilizatorului începător, care nu se descurcă cu asocierea tipurilor de fișiere cu anumite programe, mai pe scurt, nu știe cu ce să deschidă un anumit tip de fișier. Referitor la cest lucru, OpenWith Enhanced ajută la evitarea „stricării” asocierilor implicite ale programelor cu tipurile de fișiere respective.

Download

4 Comentarii

 1. Salutare
  Te rog frumos sa-mi spui cum fac sa apara subtitrarea in Media Player Classic, sau trebuie sa mai instalez ceva?
  Iti multumesc, anticipat!

  1. Trebuie să aibă exact aceeași denumire ca și fișierul video… Sau, pur și smplu, o iei cu drag&drop și o încarci în ecranul player-ului.

 2. zice cineva asa de mai demult pe Softpedia ….
  think this program should be categorized as adware. This program replaces the OpenWith dialog nicely, and works well. However, it doesn’t do much the standard dialog doesn’t do. It suggests software for you to download, and takes you to the web. As an experienced user, this is more of an annoyance. There’s no way I can see to turn off the annoying recommendations, and that’s why I think this program should be cateforized as adware.

  1. Da, poate fi valabil pentru un avansat, dar unui începător îi poate fi de ajutor atunci când nu știe cu ce se deschide un fișier. De fapt, acel cineva chiar precizează „As an experienced user”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.