Actualizări pentru Windows Phone 7: HTML5, multitasking și opțiuni avansate de personalizare

Când Windows Phone 7 a fost scos pe piață foarte multe persoane au fost de părere că, în ciuda faptului că este un excelent sistem de operare pentru dispozitivele mobile, longevitatea acestuia precum și interesul ce-l va menține vor depinde strict de modul în care Microsoft îl va îmbunătăți cu noutăți și actualizări. În altă ordine de idei, băieții din Redmond nu se vor bucura de prea multe zile senine realizând un OS de calitate pentru smartphones dacă-l vor abandona și vor permite ca Android și iOS să-și ia revanșa.

1-Windows Phone 7

Spre bucuria tuturor celor ce au achiziționat ori și-au propus să achiziționez un telefon cu acest OS, Microsoft ne anunță că în prima jumătate a anului 2011 Windows Phone 7 se va bucura, nu de una ci de 3 actualizări importante. Prima dintre acestea va fi prezentată pe durată CES-ului din Las Vegas și va implementa în acesta funcția de copiere/lipire, va permite integrarea cu serviciul SkyDrive și navigarea turn-by-turn în Bing Maps.

Următoarea actualizare este programată pentru februarie și va fi anunțată în Mobile World Conference din Barcelona. În această ocazie se va include suportul pentru multitasking prin intermediul unei noi API, opțiuni avansate de personalizare (teme, ringtones, etc.), și va permite programatorilor să ofere descărcări prin propriile aplicații.

Cea de-a treia actualizare va vedea lumina zilei la jumătatea anului și va fi botezată „Mango„. Aceasta va adăuga atât de multe funcții noi OS-ului încât acesta și-ar putea schimba denumirea în Windows Phone 7.5. Când „Mango” va fi realitate, Internet Browserul inclus în Windows Phone 7 va oferi suport pentru HTML5 și Silvelight (în momentul de față aplicațiile din WP7 folosesc Silverlight însă browserul nu este compatibil cu acesta).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.