Afla ce programe au acces la Internet si blocheaza-le conexiunea celor ce nu trebuie sa o faca

Sunt genul de persoana careia ii place sa mentina totul sub control si cred ca v-am dovedit asta de cateva ori pana acum. Daca inca nu v-am convins de asta, azi mai „aduc o proba la dosar” si o fac intr-un mod in care v-am obisnuit deja: prezentandu-va o noua aplicatie gratuita ! Aplicatia se numeste Moo0 ConnectionWatcher si ne ajuta sa aflam ce programe au acces la Internet, unde se conecteaza acestea si prin ce port realizeaza conexiunea. Tot prin intermediul ei putem bloca toate conexiunile realizate de catre acele programe care in principu, n-ar avea nevoie de o conexiune cu exteriorul pentru a functiona corect.

1-Afla ce programe se conecteaza la Internet cu Moo0 ConnectionWatcher
Exista o multime de utilitare gratuite care ne fura mintile cu uneltele pe care le ofera insa in schimb, fara ca noi sa fim constienti de acest lucru, stabilesc prin Internet fel si fel de conexiuni cu serverul programatorului sau alte servere la care acesta (programatorul) are acces. Dar hai sa nu devenim paranoici ! In majoritatea cazurilor aceste conexiuni sunt realizate pentru a ajuta la intocmirea statisticilor de utilizare (de cate ori a fost rulat programul intr-o zi, cat timp a fost utilizat, in ce sistem de operare ruleaza, etc.). Chiar si in aceste conditii, uneori nu ne convine sa-i permitem sa se conecteze; de ce ? Din simplul motiv ca ne-am conectat folosind o conexiune slaba ori pentru care platim in functie de traficul avut (ex: 3G).

Pe langa aceste programe ale caror intentii sunt cat se poate de ortodoxe exista si altele care au fost create pentru a fura date personale, pentru a putea fi utilizate la realizarea atacurilor DDoS, etc. Acest tip de programe e mai bine sa le tinem in frau si sa nu le permitem realizarea conexiunilor cu exteriorul sub nici o forma, iar pentru a face acest lucru fie utilizam aplicatii Firewall eficiente, fie apelam la alternative excelente precum cea din cazul de fata.

Moo0 ConnectionWatcher, la fiecare rulare, scaneaza sistemul si detecteaza toate conexiunile active la Internet apoi ne prezinta o lista in care ne ofera detalii referitoare la fiecare conexiune in parte. Cand observam ca o aplicatie ce nu necesita contactul cu exteriorul (pentru a functiona ori pentru a se actualiza) mentine o conexiune activa, chiar din fereastra Moo0 ConnectionWatcher putem afla mai multe detalii referitoare la activitatea ei, intrerupe conexiunea si/sau recurge la inchiderea ei:

2-Optiuni avansate Moo0 ConnectionWatcherCe putem face dupa ? Putem configura firewall-ul astfel incat sa nu-i permita stabilirea unei noi conexiuni ori, in cazul in care ne-am pierdut increderea in practicile sale deloc interesante, cauta un substitut in scopul dezinstalarii ei cat mai curand posibil.

Din acest motiv cred ca Moo0 ConnectionWatcher este o aplicatie utila si merita sa faca parte din arsenalul de aplicatii instalate in calculatorul meu. De moment nu dispunem de o versiune in limba romana insa nu cred ca e cazul sa facem din asta o piedica. Moo0 ConnectionWatcher functioneaza in Windows XP/2003/Vista/7. Daca vreti sa aflati mai multe despre ea, vizitati sit-ul oficial.

   Download Moo0 ConnectionWatcher

Nota: In ultima imagine din articol am folosit Winamp doar pentru a va arata cum ajungem la optiunile avansate; nicidecum nu am avut intentia sa spun ca Winamp ar fi o aplicatie de activitatea careia ar trebui sa ne facem griji. Mai exact, in momentul realizarii articolului ascultam Radio ZU, deci, conexiunea in dreptul careia pune „ESTABLISHED„, face transferul de muzica dinspre studioul postului de radio spre aplicatia din calculatorul meu.

Un comentariu

  1. Chiar aveam nevoie de un asfel de program.
    Am un trafic limitat de la Orange şi mă deranjează cînd mă conectez la net şi văd cum calculatorul descarcă într-o veselie fără ca eu să-i fi dat vreo comandă de download . Nu ştiu ce program se conectează la internet şi cît de mare este fişierul descărcat .
    Sper ca , folosind acest program să pot aproba eu ce program face trafic !
    La revedere !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.