Anti-Malware gratuit – Malwarebytes

Virusii nu sunt singurii care pot pune in pericol integritatea sistemului de operare Windows, si din acest motiv este bine sa utilizam solutii Anti-Malware pentru a detecta si indeparta din sistem: rogue, spyware, adware si troieni. Una dintre cele mai bune astfel solutii de securitate este Malwarebytes, o aplicatie gratuita (dispune si de versiune shareware) cu un nivel superior de detectare a acestui tip de amenintari in comparatie cu o buna parte a alternativelor comerciale.

Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebyte detecteaza troieni, spyware, adware, dialers, rogue si alte tipuri de malware, analizeaza si elimina cookies suspecte, memoria virtuala, registrii precum si unitatile de disc alese la scanarea personalizata. Principalul sau rival a fost pana nu de mult SuperAntiSpyware, dar din cate am aflat de curand de pe mai multe bloguri de securitate IT printre care se afla si FaraVirusi.com, se pare ca acesta din urma nu are o detectare prea buna, ori cel putin asta putem observa din urmatorul test comparativ realizat asupra acestora de catre Malware Research Group; test despre care puteti afla mai multe detalii in video-urile publicate in continuare (Malwarebytes video 1 & SUPERAntiSpyware video 2) din care triumfatorul incontestabil ramane utilitarul, subiect de discutie in acest articol.

Cand si in ce calculatoare este recomandat sa-l utilizati ? Raspunsul poate fi doar unul: oricand, in orice calculator indiferent daca dispuneti ori nu, de o solutie de securitate completa (Antivirus Total Security). Dupa instalare, analizati calculatorul utilizand modul „Scanare completa”. La fel va recomand sa reveniti cu noi scanari atunci cand aveti suspiciuni referitoare la integritatea sistemului de operare sau in caz contrar, periodic, la fiecare 2,3 saptamani.

4 Comentarii

    1. Ce antivirus folosești? Descarca și folosește versiunea free a MBAM deoarece aceasta nu are protecție în timp real. Astfel nu vor exista conflicte intre cele 2 softuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.