Antivirus pentru Windows 8

Dacă încă nu ești sigur ce soluție antivirus pentru Windows 8 reprezintă cea mai bună alegere în momentul de față, în acest articol voi încerca să-ți vin în ajutor cu câteva propuneri interesante reprezentând cele mai bune soluții antivirus gratuite disponibile în prezent.

Ai deja un antivirus pentru Windows 8 instalat!

Încă din primul moment, permite-mi să-ți amintesc —sau să-ți aduc la cunoștință în cazul în care nu aflaseși deja— că Windows 8 dispune de una dintre cele mai bine cotate soluții de securitate gratuite. Este vorba de Windows Defender, adică antivirusul de care cu siguranță ai auzit vorbindu-se în mai multe ocazii sub numele de Microsoft Security Essentials:

Antivirus pentru Windows 8: Defender

Cu alte cuvinte, dacă nu obișnuiești să descarci fișiere dubioase de pe unde apuci, dacă nu accesezi site-uri cu o reputație foarte proastă și nici nu ești ținta hackerilor datorită averii tale exorbitante sau a postului de manager la vreo bancă de prestigiu internațional ori a funcție de spion pe care o îndeplinești pentru binele iubitei patrii (slabe șanse ca 007 să citească acest blog dar eu am vrut să mă asigur că l-am pus în temă cu riscurile meseriei), atunci Windows Defender este din punctul meu de vedere soluția perfectă pentru tine și drept urmare ți-aș recomanda să nu te mai complici aventurându-te în căutarea altor soluții. Sunt conștient că afirmând asta încă de pe acum foarte mulți dintre cei care au început să citească articolul îl vor abandona! Nu-i nicio problemă! Scopul acestui blog este altul decât acela de a vă face să vă pierdeți timpul! Pe bune!

Și avast! Free Antivirus este compatibil cu Windows 8!

Pe vremea când foloseam AVG Free Antivirus și eram atât de mulțumit de el încât nu te-aș fi băgat în seamă nici dacă îmi prezentai sute de teste pentru a-mi dovedi că aș fi putut face o alegere mai bună, am avut parte de o neplăcere în urma căreia a trebuit să formatez sistemul. Nu vreau să mă interpretați greșit și să ma arătați cu degetul acuzându-mă că arunc cu noroi într-un produs de securitate foarte respectat la nivel global, ci pur și simplu vreau să scot în evidență faptul că așa sunt eu! După ce m-am fript cu ciorbă, suflu și-n iaurt!

Antivirus pentru Windows 8: avast free Antivirus

După această întâmplare am evitat produsele de la AVG în favoarea celor de la avast! Și nu, nici de data aceasta n-am făcut-o deoarece eram convins că e cea mai bună alegere posibilă, ci datorită faptului că în acea vreme era singura soluție antivirus gratuită care îmi oferea garanțiile de care aveam nevoie pentru a mă simți în siguranță la realizarea tranzacțiilor cu PayPal, verificarea soldului sau la efectuarea plații online a facturilor. Ei bine, avast! Free Antivirus este compatibil cu Windows 8 și vă pot asigura că este una dintre cele mai bune alegeri pe care o puteți face în situația în care Windows Defender nu vă oferă gradul de încredere de care aveți nevoie pentru a vă simți în siguranță indiferent de cât de bune ar fi părerile unora sau altora.

Download avast! Free Antivirus

Încă un antivirus pentru Windows 8: Avira Free Antivirus

Văzând că e lăudat în stânga și-n dreapta ca fiind unul dintre cele mai bune produse antivirus pentru Windows 8, Avira Free Antivirus a devenit pentru mine mai mult o obsesie decât o necesitate. Totuși, dacă stau să mă gândesc mai bine, cred că până la urmă nu l-am instalat datorită obsesiei mele de a-l cunoaște mai bine pe Windows 8, ci cuvintele frumoase ce-l însoțeau în aproape fiecare review pe care l-am citit au fost cele care m-au înduplecat să o fac. Bine, recunosc! Am făcut-o! Am trișat! L-am instalat pe un sistem virtualizat în VMware Workstation unde și-a făcut treaba destul de bine timp de aproape două săptămâni după care, așa cum fac de obicei, aveam să-l dezinstalez și să verific cu ajutorul altor soluții antivirus dacă într-adevăr și-a făcut treaba așa cum ar fi trebuit să o facă. Ce s-a întâmplat ?!? Nu știu!

Antivirus pentru Windows 8: Avira Free Antivirus

De mai bine de trei ore se tot dezinstalează și, după cum puteți vedea și mai sus, oprește componentele… Vă mai spun doar atât: Bine că am fost precaut și am creat un snapshot creat exact înainte de a-l instala!

Până la urmă merită instalat ori ba ?!? Dacă nu vreți să-l mai dezinstalați vreodată, probabil da. Eu unul nu vă recomand să o faceți de moment indiferent de ce recomandări v-ar da alții. Dar mă rog, fiecare trebuie să aibă libertatea de a face alegeri pe cont propriu și nu e neapărat ca problemele întâmpinate de mine să se repete și în cazul vostru!

Download Avira Free Antivirus

OK! Acum aplecați-vă, luați câte pietre puteți și pregătiți-vă să aruncați după mine! Da, merit! Am spus la început că am „câteva propuneri interesante” dar se pare că nu este așa! Se pare că până la urmă v-am recomand doar avast! Free Antivirus

Dar stați! Am o scuză! În momentul de față —fără a le lua în calcul pe cele comerciale— nu există alte soluții antivirus pentru Windows 8! Așa că, lăsați pietrele de unde le-ați luat și stați cu ochii pe blog deoarece imediat ce aflu că o nouă soluție antivirus gratuită este compatibilă cu Windows 8 și merită luată în considerare, am să vă vorbesc despre ea! Mai mult, am de gând să o adaug și în acest articol pentru cei care îl vor citi după ce acest lucru se va întâmpla.

5 Comentarii

  1. Iar am o lună și jumătate de când nu am mai instalat antivirusul. Exact de când am reinstalat sistemul de operare. Am zis să aștept Kaspersky 2013, atunci sigur îl instalez, până atunci îl mai las așa, se mișcă extrem de bine chiar dacă are o lună și jumătate de la instalare.

    1. mm ai face bine sa iti instalezi un antivirus pentru ca nu stii nici odata knd iti poate intra un virus in Pc ca de exemplu in sistem32!

  2. Interesant articol.Am trecut pe win.8 si nu stiam ce antivirus se potriveste pe acesta.Nu pot activa Windows Defender momentan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.