Ce este si cum se foloseste Windows Live Mesh

Deoarece stiu ca foarte multe persoane isi pun aceasta intrebare m-am gandit ca n-ar strica sa-i dedic acestui serviciu un articol in care sa-l descoasem impreuna si sa-i aflam toate aptitudinile. Vom vedea cum putem sincroniza fisiere intre doua calculatoare folosindu-l, si multe altele.

1-Windows-Live-MeshInainte de toate, trebuie sa stim ca pentru a-l putea folosi vom avea nevoie de un cont de Hotmail. Daca nu dispunem de un astfel de cont -desi mi-e greu sa cred asta- putem face unul nou pe signup.live.com, apoi deschidem Windows Live Mesh si ne conectam folosind acele date.

Sincronizare datelor cu Windows Live Mesh

Desi cred ca este cea mai simpla functie a serviciulul si putine persoane au indoieli referitor la modul in care aceasta se utilizeaza, am sa vorbesc despre ea deoarece este una din cele mai importante. Dupa deschiderea aplicatiei facem click pe „Sync a folder”, alegem folderul al carui continut dorim sa-l sincronizam cu spatiul online, apoi apasam butonul „Sync”:

2-Sincronizarea-dateler-cu-Windows-Live-MeshO noua fereastra se va deschide si in aceasta bifam casuta dinaintea SkyDrive synced storage in cazul in care dorim stocarea online a datelor in aceasta. Dispunem de 5GB de spatiu:

3-SkyDriveNu ne mai ramane decat sa facem click pe OK pentru ca programul sa inceapa uploadarea folderului. La finalizarea procesului deschidem browserul si accesam login.live.com.

SkyDrive online Logati in cont, pozitionam mouse-ul deasupra logo-ului Windows Live si in lista ce apare facem click pe SkyDrive pentru a accesa continutul online al acesteia si a verifica existenta datelor trimise.  Pentru verificare, facem click pe View synced folders (imagine jos). Totusi, de ce ar vrea cineva publicarea online a unui folder ? Din diverse motive… eu folosesc un astfel de folder pentru a salva un backup al driverelor; in acest mod la urmatoarea formatare nu voi mai fi nevoit sa intru pe pagina fabricantului. Dar sa folosim acest serviciu doar pentru a salva o copie de securitate ar insemna ca nu avem nevoie de un astfel de serviciu si am sa va explic de ce.

In ziua de azi, e imposibil sa dispunem doar de un singur calculator si cand unul nu ne ajunge, Windows Live Mesh este esential pentru a dispune de datele de care nu ne putem desparti in toate calculatoarele folosite.Foldere sincronizate Bineintele ca pentru asta va fi necesar sa instalam aplicatia pe fiecare calculator in parte folosind acelasi cont si va recomand ca numele folderului sa fie acelasi in toate (ex: „Sincronizate”).

In acest mod, ori de cate ori vom adauga un nou fisier in folderul configurat pentru sincronizare in oricare din calculatoarele in care aplicatia este prezenta si ruleaza, acesta va „aparea” in toate celelalte calculatoare ce indeplinesc aceleasi conditii.

Aceleasi sit-uri favorite indiferent de calculatorul utilizat

Tot prin intermediul serviciului Windows Live Mesh putem sincroniza si favoritele browserului Internet Explorer (n-am reusit sa fac asta cu Firefox sau Chrome) astfel incat, indiferent de calculatorul in care utilizam acest browser sa dispunem de sit-urile noastre preferate:4-Sincronizarea-favoritelor-in-Internet-Explorer

Conecteaza-te la alt calculator | Remote desktop

Trebuie sa recunosc: aceasta este functia ce o folosesc cel mai des si care, din punctul meu de vedere este cea mai utila dintre toate. In ce consta ? Pai, pentru inceput, aceasta ne permite sa ne conectam la alt calculator  si sa vedem tot ce se intampla in aceasta. Totusi, inainte de a o putea utiliza, trebuie sa permitem realizarea acestei actiuni in calculatorul in cauza si pentru a face acest lucru, in tab-ul „Remote” aflat in fereastra principala a aplicatiei facem click pe „Allow remote connections to this computer”:

5-Remote-Desktop-Windows-Live-MeshIn cazul in care nu folosim o parola pentru a ne loga in calculatorul la care dorim sa ne conectam va trebui sa setam una inainte de a continua. Dupa ce am setat parola in cazul in care nu aveam una, revenim la activarea serviciului remote. In acel moment Windows Live Mesh va configura serviciile necesare si in celalalte calculatoare vom dispune de functia ce ne va permite conectarea la acesta:

6-Conectare-la-alt-calculator-cu-Windows-Live-MeshIntr-un calculator configurat pentru sincronizare facem click „Connect to this computer” pentru a avea acces la acesta:

7-Remote-Desktop-Windows-Live-Mesh1Ni ce va cere parola utilizatorului pentru a putea initia sesiunea in calculatorul la care ne-am conectat. Dupa scrierea ei apasam Enter sau facem click pe sageata corespunzatoare actiunii apoi vom putea utiliza acel calculator ca si cum am fi in fata lui:

8-Conectat-la-celalalt-calculator-prin-Windows-Live-MeshDupa cum am vazut in acest articol Windows Live Mesh dispune de functii indeajuns de utile incat sa creeze dependenta iar partea cea mai buna, este ca nu avem nevoie de aplicatii diferite petru a dispune de ele.

Fie ca dorim sa sincronizam documente, muzica, filme, programe sau orice alt tip de fisiere; fie ca vrem sa mentinem sit-urile favorite din Internet Explorer sincronizate in toate calculatoarele pe care le folosim ori pur si simplu dorim sa controlam de acasa calculatorul de la birou, cel de la scoala sau cel din casa bunicilor, Windows Live Mesh este tot ceea ce avem nevoie. Este gratuit, simplu usor de folosit si compatibil cu Windows XP, Windows Vista si Windows 7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.