Ce programe sa folosim pentru a viziona filme?!?

A trecut de mult vremea cand foloseam un calculator doar pentru a redacta documente si a face calcule matematice. Calculatoarele din zilele noastre, sunt din ce in ce mai performante si se folosesc in aproape orice domeniu de activitate. Dar eu nu am de gand sa va povestesc istoria calculatoarelor, ci doar sa va prezint cateva programe cu ajutorul carora puteti sa urmariti filmele preferate.

GOM Player – un  player pentru orice gust

GOM Player programe de vazut filme pe PC

Acesta este playerul pe care eu il folosesc ori de cate ori  vreau sa vad un film. De ce? M-a „cucerit” calitatea superioara cu care reda orice film si interfata simpla si foarte intuitiva. Un alt lucru care mi-a placut, este acela ca nu inlocuieste diacriticile cu hieroglife care ingreuneaza viteza de citire a subtitrarii. Pentru a nu avea problme cu redarea anumitor tipuri de fisiere  media veti avea nevoie codec-uri. Personal folosesc pachetul de codecuri Windows 7 Codecs (doar pentru cei care au instalat windows 7). Pentru cei care folosesc ca sistem de operare Windows XP le recomand K-Lite Codec Pack Full.

Download Gom Player

Bs Player – cauta automat subtitrarile pe internet

bsplayer: program de vazut filme pe PC care descarca singur subtitrarile

Bs Player este un program foarte popular (este folosit de peste 70 milioane de utilizatori si este tradus in peste 90 de limbi printre care se numara si limba Romana). Ultima versiune a primit imbunatatiri serioase. De remarcat la acest Player, este faptul ca in cazul in care nu dispui de subtitrarea filmului pe care il reda este capabil sa o caute automat (sau manual) pe internet. Sincer sa fiu, acesta este motivul pentru care am instalat player-ul. Un alt lucru care mi-a placut a fost rezolvarea problemei cu diacriticele. La fel ca si Gom Player are nevoie de codecuri: In timpul instalarii va  cere acordul sa descarce de pe internet codecurile care va lipsesc din computer. Eu unul va recoamand sa le instalati: In felul acesta veti fi sigur ca veti putea reda orice fisier in format media.

bsplayer program de vazut filme care descarca codecuri

Download Bs Player

VLC Player – urmariti orice film fara a instala codecuri

vlc media player: un program de vazut filme pe PC care consuma foarte putine resurse

In suita de programe pe care o instalez pe un calculator proaspat formatat, se numara intodeauna si VLC media player. Pe langa faptul ca acesta poate fi instalat pe orice sistem de operare, mai poate reda si orice tip de fisier media fara a avea nevoie de codecuri. Are o interfata usor de utilizat care se integreaza perfect in orice sistem de operare. In ultimul timp VLC a devenit din ce in ce popular printre utilizatori. Parerea mea este ca in scurt timp va depasi cele mai popuare playere din prezent. Recomand acest Player atat utilizatorilor incepatori cat si celor mai avansati.

Download VLC Player

12 Comentarii

  1. Splayer sau Shooter Player , program chinezesc dar care exceleaza in tot sensul cuvantului la folosirea capacitatii GPU impreuna cu cea a CPU pentru a reda orice format video ( deoarece imparte motorul codeck MPA de la VideoLan Player ) la cea mai buna calitate , poate depasit in calitate doar de Power DVD , dar cu un comsum infim de resurse in comparatie cu acesta. Foloseste toate tehnologiile ATI cat si cele Research CUDA ale NVIDIA . Il recomand cu caldura. Cheers!

  2. Va salut
    Pentru mine BS.Player Pro este din punctul meu de vedere un player de nota 10! L-am testat si pe Splash player pro,care pare un player al viitorului.Excelent pentru redarea filmelor MKV,cu conditia sa ai un calculator pe masura din punct de vedere al dotarii(procesor,placi video performante). Pentru cei curiosi,pot sa viziteze site-ul celor de la mirillis,ei sunt producatorii playerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.