Cum poți crea un cinemagraph, cu Microsoft Research Cliplets – Tutorial Inclus

Adevărul e că articolul precedent l-am scris pentru a pregăti terenul înaintea celui de față… Motivul îl vom afla puțin mai târziu… Dar de moment, haideți să revenim la subiect pentru a vedea cum putem crea un cinemagraph, cu Microsoft Research Cliplets; adică ceva mai mult decât o fotografie statică, și mai puțin decât o imagine animată sau un videoclip…

cum se face un cinemagraph

Recunosc! Cinemagraph-ul de mai sus nu este o creație de-a mea, ci l-am luat de pe Google Images, însă am făcut și eu unul… e drept, nu prea reușit, dar am făcut… Începem ?!? OK!

Pentru început, e important de știut că videoul pe care îl vom utiliza ar trebui să aibă o durată maximă de zece secunde, dar dacă nu este așa, va trebui să selectăm în Microsoft Research Cliplets exact porțiunea care ne interesează.

Microsoft Cliplets

Partea bună e că avem și un tutorial oficial menit să ne scoată din ceață; nu de alta, dar fiind vorba de o aplicație nouă, trebuia să știm de la bun început cum se utilizează… Iar partea și mai bună, e că procedura de creare a cinemagraph-ului e mai simplă decât ne-am fi imaginat:

Cum era de așteptat, există și o parte mai puțin bună… Microsoft Research Cliplets nu ne oferă posibilitatea de a salva „cliplet-ul” în format GIF, așa că, nu ne rămâne altă posibilitate decât să apelăm la programul Free Video to GIF Converter pentru a putea face conversia; important e că deja știm cu se folosește și acesta

Ah! Era cât pe ce să uit… Asta-i „opera” mea:

Încet-încet, se pare că Microsoft se pune pe brazdă! În urmă cu câteva luni primeam de la el aplicația Microsoft Image Composite Editor pentru a face fotografii panoramice, iar acum ne-a mai uimit odată cu Microsoft Research Cliplets; ambele gratuite! Un gest de-a dreptul neobișnuit pentru cei din Redmond… Și asta fără să mai luăm în calcul Microsoft Security Essentials

  Download Microsoft Research Cliplets

21 Comentarii

  1. Mda, am instalat, a mers, logic, am Windows 7, și nu m-am mai uitat să văd compatibilitatea… Greșeala mea! Oricum, deja sunteți doi care ați remarcat asta și vă mulțumesc pentru precizare!

 1. hmm…frumos programel.pacat ca nu ai si mentionat ca e strict pt windows 7.Iar eu cum folosesc Xp…eh,in fine.
  Felicitari pt ceea ce faci,la cat mai multe subiecte

 2. Uauuu… o intrebare totusi daca se poate, daca tiparesc acea „imagine” pe o imprimanta laser color de foarte buna calitate, o sa se vada si animatia ?!

  1. Te-ai gândit înainte să scrii întrebarea ?!? :) Cum să se miște ceva într-o fotografie tipărită ?!? Pentru fotografii animate există ramele foto digitale…

 3. Super, pacat ca nu e si pentru windows xp …
  Se vede ca Microsoft limiteaza incetu cu incetu windows xp pana cand nu o sa mai fie nimic nou pentru el …

 4. Nu este vina ta ca exista incompatibilitati fiind cateva informatii si pe forumul lor.
  Ceea ce nu au specificat desi este un soft inca la inceput este o lista cu fisiere suportate pentru editare.Cand merge cand nu merge.
  Am surpriza ca unele fisiere avi fiind merg altele nu.

 5. salut as vrea sa stiu cum se instaleaza Microsoft Research Cliplets pt ca dau download ma trimite pe alta pagina si dupa aceea imi arata ca tre sa instalez ceva frameworkuri imi poti da un link de unde pot sa il scot am windows 7 ms mult!

 6. am reusit trebuia instalat ceva si dupa aceea programul merge acum ms mult foarte frumos siteul poate pe viitor daca poti pune si ceva windowsuri (7,xp) curate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.