Cum se transformă un video într-o imagine animată

Ați transformat vreodată un video într-o imagine animată ?!? A, nu ?!? Mă bucur! Nu de alta, dar despre acest subiect aveam de gând să vă vorbesc în astăzi: despre cum putem obține o fotografie animată, adică GIF, dintr-un filmuleț. Iată și un exemplu (cinemagraph, că așa se numește):

video in imagine animata

Înainte de toate, vom avea nevoie de un video (de preferință, cât mai scurt), și de programul Free Video to GIF Converter, a cărui link de download îl aveți la sfârșitul articolului.

Presupunând că le avem pe ambele, rulăm aplicația și importăm video-ul. Această operație se face prin intermediul butonului „Browse Video„:

Transforma video-uri in imagini animate GIF

Pasul următor constă în indicarea dimensiunilor la care dorim sa fie generată imaginea animată, și în consecință, vom scrie lățimea dorită, în pixeli, în caseta „Width”; de înălțime se va ocupa aplicația, atât timp cât caseta „Keep aspect ratio” va rămâne selectată (și vă recomand să nu o debifați pentru a nu obține o imagine distorsionată).

Cu ajutorul butonului „Next” vom trece la următoarea fereastră, unde, după ce selectăm calitatea imaginii finale precum și FPS-ul acestuia (numărul de fotograme pe secundă), nu ne mai rămâne decât să o generăm, apăsând pe „Make GIF„:

Make GIF

Iată ce imagine animată am obținut eu, în urma conversiei unui video simplu, înregistrat chiar în sufragerie:

Imagine animata

Se mișcă și fundalul fiindcă n-am fixat camera de filmat pe un trepied; dar pentru scopul în care a fost realizat, cred ca e acceptabil rezultatul. Dacă aveți timp și vă face plăcere, puteți să vă creați propriile imagini cinemagraphs descărcând de aici programul folosit de mine.

21 Comentarii

   1. Dar nu am zis ca nu ai zis :D
    Doar ca marea majoritate a articolelor de pe blog fac referire la alte aspecte mai pregnante decat pasiunea pentru fotografie :P
    Repede m-ai pus la zid sa ma „pusti” .Imi iau jucariile si plec acasa :)))

 1. Tare programul, util si foarte simplu de folosit.
  Am o intrebare cu ce faceai vant=)) cu aspiratorul pana si florile se miscau :))

 2. Super articol ! Ca de altfel toate pe care le publici.Nu scap nici una dintre ele,foarte multe imi sunt chiar utile. Trimit mai rar comentarii dar asta nu inseamna ca nu apreciez efortul pe care il faci pentru noi. Pe cand un articol despre un driver updater ? Bineinteles free daca se poate. Sau ai publicat deja si mi-a scapat mie ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.