Cum poți instala și folosi Android 4.3 Ice Cream Sandwich în calculator

Dacă nu dispuneți de un telefon care rulează sistemul de operare Android și totuși doriți să-l testați înainte de a-l achiziționa, aveți posibilitatea de a o face cu ajutorul WindowsAndroid. După cum sugerează și numele, WindowsAndroid permite să testați capacitățile și caracteristicile sistemului de operare Android în Windows. Bazat pe bine-cunoscuta versiune Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich, programul este un emulator al acestui sistem de operare pentru terminale mobile, combinând funcțiile programelor similare, Bluestacks și YouWave.

WindowsAndroid păstrează toate caracteristicile sistemului Android începând cu ecranul cu interfață modernă specifică, animații rafinate, meniuri intuitive și butoane virtuale. Trebuie să precizez că WindowsAndroid fiind încă în faza de dezvoltare (early-release), este destul de instabil, mai ales browser-ul Internet.

La prima rulare, bineînțeles, veți fi întâmpinat de ecranul de blocare, ca la un terminal mobil. Trebuie să glisați mouse-ul stânga/dreapta pentru a comuta între ecranele de start.

ecran de deblocare

Apăsarea butonului Home se va deschide lista cu aplicațiile instalate și widget-uri. Lista cu aplicații cuprinde un browser, galeria cu imagini, calendarul și calculatorul.  Din păcate, în versiunea actuală nu veți avea sunet și nici Google Play.

Aplicatii android

Totuși, pentru a putea rula diverse aplicații, va trebui să le descărcați din Windows, în format .APK, apoi le veți plasa în locația implicită de instalare a programului: C:SocketeQwindowsandroid_rootsystemapp. Simpla plasare a aplicațiilor în acest folder, va instala automat aplicațiile, fiind necesară repornirea programului pentru încărcarea lor.

instalare aplicatii WindowsAndroid

Opțiunile WindowsAndroid fiind similare celui de pe un terminal mobil, nu cred că necesită prezentare. De altfel, așa cum am precizat la începutul articolului, programul fiind în faza de dezvoltare, este mai bine să fie rulat cu opțiunile implicite.

Download WindowsAndroid

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.