Cum putem preveni / dezactiva repornirea automată a calculatorului după instalarea actualizărilor

Și că tot am vorbit în articolul anterior despre cum putem evita sechestrarea butonului Shut down / Sleep de către Windows Update, voi profita de ocazie pentru a vă prezenta un alt truc legat de această temă; vom vedea cum putem preveni / dezactiva repornirea automată a calculatorului după instalarea actualizărilor fără a mai fi nevoiți să utilizăm în acest scop butonul „Postpone„:

restart your computer to finish-installing important updates

Chiar dacă sunt genul de utilizator care aplică toate update-urile, mă enervează la culme mesajul ce-mi reamintește că trebuie să repornesc PC-ul pentru a finaliza instalarea actualizărilor importante și drept urmare am căutat o soluție care să mă scutească atât de apariția lui cât și de repornirea automată, inevitabilă; nu de alta, dar mi s-a întâmplat de mai multe ori să mă trezesc că PC-ul a fost repornit de Windows Update parcă pentru a-mi face în ciudă că am plecat la cafea fără să salvez proiectul / articolul la care apucasem să lucrez ceva timp.

Pentru prevenirea repornirii automate a sistemului vom crea în:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsWindowsUpdateAU

DWORD (32 bit) Value-ul „NoAutoRebootWithLoggedOnUserspe” pe care îl vom activa dând dublu-click pe el și punând cifra 1 la „Value data„:

NoAutoRebootWithLoggedOnUsers

Și cam asta ar fi tot… Da, așa de simplu!

Notă:

  • Dacă NU există Key-urile „WindowsUpdate” si „AU” va trebui să le creăm manual.

Sau, pentru a nu vă bate capul cu modificarea manuală a registrului, executați fișierul DezactivareAutoReboot.reg obținut în urma dezarhivării acestui .zip.

10 Comentarii

  1. Cristian ar merge un tutorial despre Rt7Lite in care sa ne arati cum putem face tot felul de trucuri in kitul de instalare Windows 7 astfel incat cand il vom instala sa nu mai stam noi sa oprim servicii, sa dezactivam hibernarea sau atunci cand il instalam sa nu mai asteptam dupa fereastra cu licenta sau setarea formatului de timp si multe altele. Ce zici?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.