Cum să derulezi în interiorul ferestrelor inactive

Persoanele cu monitoare mari sau o configurare multi-monitor au în mod normal o mulțime de ferestre deschise pe spațiul de lucru. Pentru a vizualiza informații din surse diferite, ei au nevoie să comute între diferite ferestre și să deruleze în sus și în jos, prin informațiile conținute. Utilizatorii sistemului de operare Mac pot derula ferestrele inactive fără a le aduce în prim plan. Sistemele Windows nu au această caracteristică, fiind nevoiți să aducem respectiva fereastră în prim plan pentru a putea derula în interiorul ei. Pentru a rezolva această problemă o să facem uz de un program numit Mouse Hunter, care ne va permite să navigăm (derulăm) conținutul unei ferestre fără să o aducem în prim plan, doar mutăm cursorul în fereastra din planul secund pentru a derula.

Derulare în ferestrele inactive (plan secundar)

Opțiunile sunt împărțite în două secțiuni: în secțiunea principală (Main) avem setările comune ale programului, iar în Smart Mouse Wheel găsim setări care modifică comportamentul rotiței de scroll. Opțiunea No scroll is middle button poate fi confuză la prima vedere, dar înseamnă de fapt că, odată activată, o fereastră nu poate fi derulată dacă butonul din mijloc al mouse-ului este apăsat. Următoarele două opțiuni vă permit să activați derularea pe orizontală, utilizând rotița de derulare în combinație cu tastele Shift sau Control (Ctrl), în timp ce ultimele două opțiuni vă permit să faceți același lucru folosind butoanele stânga sau dreapta în combinație cu rotița scroll.

După ce ați ales comportamentul respectiv, dați clic pe OK. Programul va rula în fundal fără să vă deranjeze, cu un consum redus de resurse, în jur de 1MB. Mouse Hunter funcționează pe ambele versiuni 32-bit și 64-bit ale Windows XP, Windows Vista, Windows 7 și Windows 8. Se instalează ușor și după instalare îl găsim în System Tray.

Download Mouse Hunter

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.