Cum se deschid documente Office fara Microsoft Office (.docx, .doc, .wpd, etc.)

Cineva m-a intrebat intr-un comentariu a carei urma am pierdut-o, cum se deschid documente Office fara a dispune de Microsoft Office instalat ori alternative ale acestuia (ex: OpenOffice). Fiindca nu foarte multe persoane stiu ca Microsoft a pus la dispozitia tututor utilizatorilor de Windows aplicatia Word Viewer, am decis sa raspund intrebarii primite printr-un articol. In acest mod toti ce ce au aceeasi nedumerire afla raspunsul fara sa astepte.

1-program_de_vizualizat_documente_word_office_mwvWord Viewer este un utilitar gratuit  ce ne permite citirea documentelor .docm, .docx, .rtf, .wpd, .doc, .wpd, .wps, .xml, etc. Este extrem de util acelor persoane ce nu au obiceiul sa scrie ori editeze acest tip de documente insa vor sa le poata citi si/sau printa.

In plus, daca pe langa Microsoft Word Viewer instalam si pachetul de compatibilitate (aveti link de download la sfarsitul articolului), vom putea vizualiza si documentele create cu aplicatia Word din cele mai noi pachete Microsoft Office.

Cerinţe de sistem

  • Sisteme de operare acceptate: Windows 2000 Service Pack 4; Windows Server 2003 Service Pack 1; Windows Vista; Windows XP Service Pack 2 sau Windows 7

Download: Word Viewer | Pachet Compatibilitate

7 Comentarii

  1. va rog frumos dak puteti sa mi rasp si mie,am tot citit si nu pot sami dau seama ce tre sa fac.sunt incepatoare am reinstalat windosul adik cineva,problema e k eu aveam un program care faceam asigurari,si cu nu se mai deshide,inainte de a schimba windosul mergea foarte bine,ce se intampla treb ceva instalata,dak puteti macar cu o idee sa ma ajutati k am tot intrebat si tot nui dau de cam,PS.E WINDOS XP,altceva nu prea stiu despre el,ve multumesc oricum ar fi raspunsul simona

  2. Am instalat ambele programe, acum im deschide documentele, dar textele apar codate, cifrate,cu literele amestecate, amalgamate, nu pot fi citite.
    Eu nu am word instalat fiindca licentele sunt exorbitante, la puterea nostra de cumparare, am luat calculator si mi-au facut reducere de la 700 lei la 400 lei la Windows, dar Word-ul nu mi l-am mai permis.

  3. salut am si eu o problema legata de word daca ma puteti ajuta …cand dau sa deschid un fisier in word imi apare „”file connversion” si imi imi apare niste numere si cum fac sa imi dispara asta ,mutumesc anticipat

  4. buna! am o problema cu un fisier word. pana mai zilele trecute am reusit sa il deschid, dar azi cand am incercat, imi apareau niste hieroglife. se poate recupera fisierul?ce e de facut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.