Microsoft Office 2010: Cititorii intreaba, Microsoft raspunde

De cand a fost lansat pachetul Microsoft Office 2010 si am vorbit despre el in acest blog pe diverse teme, foarte multi cititorii mi-au scris pentru a-mi cere detalii referitoare la acesta. La intrebarile la care am avut raspuns, l-am oferit; iar pentru cele ale caror raspunsuri nu aveam de unde sa le stiu, am cerut ajutorul celor de la Microsoft Romania iar doamna Valentina Ion, IW Business Group Lead, s-a oferit sa ne clarifice nelamuririle referitoare la pachetul Office.

microsoft office 2010

Bineinteles ca n-am putut sa-i adresez companiei Microsoft toate intrebarile primite de la cititori asa ca le-am retransmis doamnei Valentina Ion doar pe cele mai importante si frecvente. In continuare, pun la dispozitia voastra intrebarile si respectiv, raspunsurile oficiale:

programecalculator.ro: Care este principala diferenta dintre Microsoft Office 2007 si Microsoft Office 2010?

Microsoft: Sunt multe noutati si mai multe detalii poti gasi pe site-ul Office 2010, dar voi sublinia cateva care mi se par importante :

Acces de oriunde, indiferent ca vorbim de acces via computer ( PC, laptop, notebook), telefon mobil sau browser. Lucru atat online cat si offline. Aici aplicatiile nou introduse in suita Office fiind Office Web Apps, Microsoft SharePoint Workspace, Office Mobile

As adauga apoi partea de securitate si controale documente si drepturi de acces, modificare informatii prin functionalitati de genul: Trusted Documents si Vizualizare in mod protejat a mesajelor in Outlook dar nu numai.

Si as mai adauga faptul ca Excel nu mai e doar un instrument de calcul tabelar ci devine o adevarata baza de date si instrument de analiza business, prin transformarea datelor in informatii relevante pentru luarea deciziilor de business cu ajutorul  Powerpivot pentru Excel.

http://www.microsoft.com/romania/office/whatsnew.aspx

programecalculator.ro: Detinatorii unei licente Microsoft Office 2007 beneficiaza de o reducere la achizitionarea pachetului Microsoft Office 2010 ?

Microsoft: Detinatorii licentei Office 2007, utilizatori individuali, au avut posibilitatea migrarii gratuite catre Office 2010 pana la sfarsitul lunii Septembrie.

Companiile care au achizitionat Office 2010 in licentierea de volum cu Software Assurance au in continuare aceasta optiune.

programecalculator.ro: Daca am cumparat deja Microsoft Office in limba engleza, exista vreo varianta legala dar gratuita de a beneficia de Romanian Language Pack ?

Microsoft: Exista Office Multi language pack care poate fi achizitionat.

programecalculator.ro: Un utilizator al Microsoft Office 2003 si respectiv Microsoft Office 2007, are nevoie de formare profesionala pentru a utiliza noul pachet ?

Microsoft: Office 2010 pastreaza aspectul vizual al Office 2007, avand optiuni noi, care sunt pe larg explicate si ilustrate vizual pe site-urile Microsoft ( atat local cat si global). Mai mult decat atat pe http://officelabs.com/ exista un add-on care se instaleaza gratuit si care isi propune printr-o serie de concursuri interactive sa prezinte si sa ajute utilizatorul sa descopere toate noile functionalitati.

Ca si utilizator inca din perioada beta a Office 2010 pot spune ca multe dintre noile functionalitati sunt intuitive si odata ce le vezi stii sa le utilizezi. Sunt insa si functionalitati pentru care va sfatuiesc sa consultati site-urile noastre sau sa instalati trainerul personal de Office 2010 de pe Officelabs „Play the Office Game”.

programecalculator.ro: Exista vreo modalitate de a achizitona Microsoft Office 2010 de catre un student la un pret inferior celui disponibil in magazine ?

Microsoft: Pentru universitati exista program de licentiere speciale care ofera nivele de pret atractive si prin intermediul lor studentii pot achizitiona Office 2010.

Pe langa aceste programe, disponibil chiar acum in magazine este pachetul  Office Acasa si la Scoala, care la pretul de 599 RON ofera 3 instalarii pe 3 calculatoare in aceeasi gospodarie. E o oferta intr-adevar foarte bine apreciata de studenti, dar nu numai.

programecalculator.ro: Exista vreo reducere in cazul in care o societate comerciala doreste achizitionarea a minim 5 – maxim 10 licente a Microsoft Office 2010 ?

Microsoft: Plecam de la 5 licente o companie deja se poate licentia in sistemul de licentiere de volum, care tine cont de volumele achizitionate si care da astfel acces la diferite niveluri de pret. Pentru informatii detaliate referitoare la preturi partenerii nostri  sunt la dispozitia clientilor.

Puteti localiza partenerul cel mai apropiat de dumneavoastra aici : http://www.microsoft.com/romania/business/parteneri/Catalog.aspx

programecalculator.ro: Exista vreo reducere pentru pesionari si/sau persoanele cu handicap ?

Microsoft: Microsoft are multe programe de responsabilitate sociala, detalii despre programele in derulare gasiti pe site-ul nostru http://www.microsoft.com/romania/citizenship/

programecalculator.ro: Exista vreo reducere pentru elevii cu burse de studii ?

Folosind contul Windows Live ID, utilizatorii au acces la numeroase aplicaţii şi servicii online:

Microsoft: Pe langa programele de responsabilitate sociala, contracte de licentiere pentru mediul educational, pentru studenti as mentiona si initiativa numita Live@Edu in care oferim platforma de comunicare si colaborare in mod gratuit studentiilor si instutiilor de invatamant.

 • Serviciul de e-mail (Outlook Live): fiecare utilizator primeşte o adresă de e-mail pe domeniul instituţiei, ce poate fi păstrată şi după absolvire. Principalele caracteristici ale serviciului sunt:
 • o   Inbox de 10GB, ataşamente de până la 20MB;
 • o   Protecţie anti-spam şi anti-virus;
 • o   Poate fi accesat la adresa www.outlook.com;
 • o   Liste de discuţii (de exemplu, pentru grupe, serii şi ani de studiu);
 • o   Utilizatorii pot accesa acest serviciu din aplicaţii desktop specializate (de exemplu, Windows Live Mail);
 • o   Interfaţa grafică nu conţine reclame sau bannere.
 • Serviciul de stocare (Windows Live SkyDrive):
 • o   Spaţiu de stocare de 25GB protejat, unde pot fi încărcate şi partajate fişiere cu dimensiunea maximă de 50MB;
 • o   Serviciul poate fi accesat la adresa http://skydrive.live.com şi permite stocarea a mii de fişiere organizate în foldere.
 • Aplicaţii Office disponibile în interfaţa Web:
 • o   Utilizatorii au la dispoziţie aplicaţii Office în browser (Word Web App, Excel Web App, PowerPoint Web App şi OneNote Web App) pentru citirea şi editarea documentelor Office;
 • o   Documentele sunt stocate în serviciul SkyDrive şi pot fi accesate de pe orice computer conectat la Internet.
 • Instrumente avansate de colaborare: calendare partajate, liste de contacte, activităţi, liste de discuţii şi spaţii de lucru partajate
 • Windows Live Essentials: aplicaţii şi servicii online precum Windows Live Messenger, Windows Live Mail, Windows Live Photo Gallery, Windows Live Writer, Windows Live Movie Maker şi Windows Live Mesh.

Un comentariu

 1. Hmmm… bravos natiune ! Raspunsul Valentinei e foarte „politic” referitor la trecerea de la Office 2003 la Office 2007 sau 2010. Sigur ca trebuie training suplimentar. De regula si platit, ca sa fie si eficient.
  Upgrade-ul gratuit la Office 2010 era valabil daca ai fi cumparat INTR-O ANUMITA PERIOADA Office 2007, INAINTE DE LANSAREA OFFICE 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.