Cum se dezactivează / ascunde System Tray în Windows XP, Windows Vista și Windows 7

Nu știu dacă este cineva interesat de cum se dezactivează / ascunde System Tray , însă mi s-a părut un truc interesant așa că vi-l voi prezenta și vouă. Așadar, pentru a trece de la asta:

system tray windows 7

La asta:

system tray windows dezactivat

Deschidem Registry Editor (detalii aici), și urmăm ruta:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer

Notă:

Dacă în „Policies” nu găsiți „Explorer„, acesta va trebui creat. Pentru a face acest lucru, dați click-dreapta pe „Policies„, alegeți „New” » „Key„, apoi scrieți „Explorer” și apăsați „Enter„:

new key regedit registry editor

După crearea key-ului „Explorer„, faceți click-dreapta pe acesta » „New” » DWORD (32-bit) Value » dați noii valori numele „NoTrayItemsDisplay” , apoi apăsați enter pentru a confirma crearea sa.

Valoarea pe care tocmai am creat-o, va indica dacă Windows Explorer va afișa ori nu, aplicațiile din System Tray.

Pentru validare, faceți dublu-click pe „NoTrayItemsDisplay” și în fereastra ce se va deschide la „Value Data„, scrieți cifra 1 apoi confirmați acțiunea dând click pe OK.

NoTrayItemsDisplay

Pentru ca System Tray să nu mai fie afișat, va trebui să realizați un Log off. Dacă ați respectat pașii, după autentificare, System Tray ar trebui să nu mai fie afișat.

Pentru a reactiva System Tray, reveniți la „NoTrayItemsDisplay” și dați-i valoarea 0; bineînțeles, și în acest caz va fi necesar un Log off.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.