Cum se fac filmulețe din poze cu FastStone Image Viewer

Deoarece foarte multe persoane mi-au cerut să le explic cum se fac flimulete din poze, astăzi m-am gândit să scriu un mic tutorial în care să descriu realizarea procesului ce trebuie urmat pentru a crea o astfel de prezentare (filmuleț) utilizând softul FastStone Image Viewer. Bineînţeles că înainte de a continua trebuie să descărcăm şi instalăm aplicaţia. Aşadar, faceţi click aici pentru a descărca FastStone Image Viewer, instalaţi şi… începem, nu ?!?

Bun ! Am instalat FastStone Image Viewer aşa că a venit momentul să-l rulăm.

1-cum_se_face_un_filmulet_din_poze_1Aplicaţia are o interfaţă ce ne poate induce uşor în eroare. Nu vă speriaţi ! În realitate FastStone Image Viewer e foarte uşor de utilizat !

Cum se fac filmulete (Slide Show) din poze cu FastStone

Pentru a crea un filmulet (Slide Show) cu FastStone facem click pe „Create” apoi pe „Slide Show Builder(prima imagine din articol).
2-program_facut_filmulet_poze_2Acum, folosind butonul „Add Files adăugăm imaginile ce vor forma clipul (Cu „Add Folder” putem adăuga toate pozele incluse dintr-un folder).

 • Pentru a stabili o culoare de fundal facem click pe panoul din dreptul textului „Background Color(sageata nº 1).
 • Pentru a stabili cate secunde va fi afisata fiecare fotografie, setam o valoare in cifre la „Auto-Play Timer(sageata nº 2).
 • Putem opta pentru redimensionarea imaginilor (rezolutia Slide Show-ului). Alegem valoarea dorita in locul indicat de sageata 3.
 • Pentru a micsora spatiul ocupat de Slide Show, putem micsora calitatea fotografiilor. Pentru a nu se face simtite diferentele, va recomand sa alegeti o valoare de minim 85 %. Puteti seta aceasta valoare in caseta Quality (sageata nº 4).
 • Titlul prezentarii il putem seta in „Title„, logic (sageata nº 5).
 • Putem alege o rama pentru fotografiile din Slide Show; alegem optiunea dorita din lista afisata la „Cover Image(sageata nº 6).

Dupa ce am configurat prezentarea in functie de placul / necesitatile noastre, nu ne mai ramane decat sa facem click pe „Create” pentru a permite aplicatiei sa inceapa procesul de generare a fisierului ce contine Slide Show-ul:

Cum se face un filmulet din poze cu FastStone

Dupa apasarea butonului „Create” ni se va cere sa indicam locul in care dorim ca prezentarea sa fie salvata; nu cred ca mai este necesar sa va mai spun ce avem de facut in continuare…

Prezentarea rezultata va fi salvata sub forma de aplicaţie; astfel, persoanele carora le-o vom trimite nu vor fi nevoite sa instaleze un program tert pentru a ne putea admira creaţia.

Mai trebuie să vă spun despre FastStone Image Viewer ca permite inserarea imaginilor în format: JPEG, BMP, GIF, PNG, TIFF, PCX, TGA, JPEG2000, PSD, WMF, CUR, ICO, CRW, NET, PEF, RAF, MRW, ORF, SFR, ARW, RW2, DNG, permite convertirea imaginilor în documente PDF şi dispune de cateva functii de editare.

FastStone Image Viewer este gratuit şi ruleaza în toate sistemele de operare Windows. Pentru a cunoaşte mai multe detalii despre el, vizitaţi site-ul sau oficial: FastStone.org

13 Comentarii

 1. daca nici dupa explicatia mura-n gura nu stiti sa faceti …
  ma rog … intrebarea mea e urmatoarea : filmuletul creat se poate pune pe un dvd? am incercat si n am reusit. multumesc anticipat !!!

  1. Se poate, dar cu un program care face asta. Nero, sau orice alt program care oferă posibilitatea de creare a unui astfel de disc.

 2. Salut Cristian!
  Iti multumim pentru tutorialele care le faci si mai ales pt. tutorialul cu FastStone care este un tutorial explicit si usor deinteles dar totusi am o mica problema:
  Cum fac sa introduc acel fundal de o anumita culoare cu acel text in miscare care este folosit deobicei la inceputul si sfarsitul slide-ului?
  Sau spune-mi daca exista alt program care poate face asta.
  Credema ca de 4 zile imi storc creierii cu problema asta.
  Am incercat si alte programe dar nimic, tot asta e mai complex si totusi…

 3. Iti multumesc pt. informatie dar nici Windows Live Movie Maker nu mi-a fost de ajutor chiar daca imi permitea sa bag acele slide-uri golale cu texte pt. into si pt. finalul prezentarii dar nu ma lasa sa bag decat un singur text de aceiasi marime si de aceiasi culoare.
  Si uite asa am inceput din nou sa caut pe net un program care sa-mi fie de ajutor. Mi-am instalat inca vreo 3-4 programe si nimic… pana am dat intr-un final peste cel mai complex si pretios program (parerea mea), acesta fiind: ProShow Producer.
  E un program facut de cei de la ,,Photodex”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.