Cum se micsoreaza spatiul ocupat de o imagine (poza, fotografie) fara a pierde calitate vizuala?

Daca te-ai intrebat vreodata cum se micsoreaza spatiul ocupat de o imagine (poza, fotografie) fara a pierde calitate vizuala, atunci s-ar putea sa te intereseze JPEGMini:

1-micsoreaza_fotografii_poze_onlineJPEGMini este un serviciu Web gratuit cu ajutorul caruia putem reduce semnificativ spatiul ocupat de imaginile in format JPEG (*.JPG) fara a simti foarte mult diferente intre fisierul original si cel procesat, din punct de vedere vizual.

Din ceea ce am observat rezultatele sunt foarte bune inclusiv dupa procesarea imaginilor optimizate deja cu aplicatii precum Photoshop, RIOT, s.a.m.d.

De ce ne-ar interesa micsorarea spatiului ocupat de o imagine?

Fara sa punem la socoteala —fiindca nu toata lumea dispune de asa ceva— faptul ca marimea, in KB, a pozelor publicate pe site / blog are un impact direct asupra timpului de incarcare a paginilor proiectului nostru, in browserele celor ce-l viziteaza; folosirea serviciului poate fi interesanta pentru cei care vor sa elibereze spatiu de stocare in memoria telefonului, fara a renunta la fotografii.

Pe langa asta, anumite site-uri de socializare ofera un spatiu limitat pentru stocarea fotografiilor si in consecinta, in locul unei fotografii de 1 MB vor putea fi publicate doua de 512 KB; si uite asa am dublat numarul maxim de fotografii ce pot fi publicate.

Serviciul poate fi folosit fara a fi nevoiti sa cream un cont, insa in cazul in care o vom face, vom dispune de cateva functii extra foarte utile:

  • uploadarea de albume complete
  • descarcarea albumelor uploadate, optimizate si comprimate in *.zip
  • publicarea imaginilor optimizate in Picasa si/sau Flickr

Si da, asa cum probabil v-ati dat seama, eu folosesc acest serviciu de cateva luni bune, pentru a optimiza toate imaginile publicate in articolele de pe acest blog. Apropo, se vad bine ?!?

Link | JPEGMini

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.