Curăță Registrul Windows pentru o performanță mai bună a calculatorului

Registrul Windows este o componentă vitală a sistemului de operare, fiind locația unde sistemul, majoritatea programelor instalate, își stochează setările, cât si unele opțiuni ale utilizatorului. Instalarea, dezinstalarea programelor, setări ale diferitelor caracteristici Windows, etc, toate își pun amprenta în această locație. Dacă nu am interveni periodic prin scanarea și curățarea registrului Windows, sistemul ar deveni deosebit de lent, instabil, nerăspunzându comenzilor utilizatorului, ba chiar, afișând tot felul de erori.

curata registrul windows pentru o performanta mai buna

Glarysoft Registry Repair este un program gratuit, special de scanare și eliminare a intrărilor invalide, rămase în urma dezinstalării repetate de programe. După instalare, bineînțeles, vom purcede la scanarea registrului prin click pe marele buton central.

Nu va dura mult și vom avea rezultatul scanării, erorile găsite, urmând a le repara, click pe Repair. După operațiune, vom avea și confirmarea cu succes a acestei reparații.

rezultat scanare registru

În panoul stâng, din păcate, nu avem ce să alegem, deoarece toate modulele respective sunt funcționale doar în versiunea comercială. Însă simpla scanare și eliminare a elementelor invalide din registru, fiind realizată, înseamnă că ne-am atins scopul propus.

Secțiunea Advanced Tools reprezintă un pachet de unelte care (tot prin scanare) ajută la eliminarea unor shortcut-uri invalide și la defagmentarea registrului. Legat de defragmentarea registrului, nu vă recomand rularea acestui instrument prea des, poate cauza mari erori ale sistemului de operare. De asemenea, la rularea sa este recomandat să închideți alte programe ce rulează în acel moment, mai ales antivirusul, care va încerca să împiedice accesul la registru Windows, fiind o zonă critică.

Defragmentarea Windows Registry

În secțiunea Restore veți găsi punctele de restaurare create de Glarysoft înainte de procesul de eliminare a întrărilor invalide. În caz că ceva nu va funcționa normal după o astfel de întreținere, aveți posibilitatea de a restaura sistemul al starea inițială. Opțiunile programului nu necesită prezentare, neavând mare importanță. Acestea le puteți accesa în lista Menu.

Download Glarysoft Registry Repair

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.