Program de defragmentare – Auslogics Disk Defrag

Defragmentarea unui Hard Disk este o operațiune foarte importantă, de îmbunătățire a performanțelor calculatorului și a eliberării spațiului pe hard disk. De aceea, acest proces trebuie executat periodic, bineînțeles, fiind valabil doar în cazul Hard Disk-urilor cu platane, nu și al SSD-urilor.

Program de defragmentare - Auslogics Disk Defrag

Auslogics Disk Defrag versiunea gratuită vă poate fi de ajutor în defragmentarea Hard Disk-ului, fără a avea nevoie de un meniu stufos ca al versiunilor comerciale. Interfața programului este simplă, tot ceea ce aveți de făcut este să analizați mai întâi starea de fragmentare a hard disk-ului sau al partiției selectate, din meniul butonului Defrag (vizibil în captura de ecran de mai sus).

După analiză, în partea inferioară veți avea rezultatul fragmentării, în funcție de care va trebui să executați defragmentarea. Tot din meniul Defrag aveți posibilitatea de a porni acest proces, care va dura ceva timp în funcție de gardul de fragmentare al partiției. Se poate defragmenta câte o partiție pe rând, sau întregul Hard Disk, după preferințe.

Defragmentarea Hard Disk-ului cu Defragmentare hard disk cu Auslogics Disk Defrag

În meniul superior, în tab-ul View, opțiunea Scheduled Defragmentation, aveți posibilitatea de a programa procesul de defragmentare. Nu vă recomand executarea mai des de o dată pe săptămână a defragmentării.

Pentru cine nu știe: defragmentarea excesivă duce la uzura prematură a Hard Disk-ului! Personal, fac o defragmentare cam la 30-45 de zile. Și asta la o funcționare din plin, în jur de 16-18 ore pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.