Defragmentarea și optimizarea HDD-ului

Despre defragmentarea şi optimizarea HDD-ului am mai vorbit şi voi mai vorbi ori de câte ori unul din programele de defragmentare propuse deja vor implementa noi funcţii sau vor fi îmbunătăţite. În cazul de faţă, vă voi vorbi de noua versiunea a programului UltraDefrag; un defragmentator excepţional pentru sisteme de operare Windows, de 32 şi 64 Bits.

1-UltraDefrag-interfata

După cum vedeţi şi în imaginea de mai sus, interfața sa este destul de simplă, intuitivă, tipică unui program de defragmentare hard disk, fiind destinat tuturor categoriilor de utilizatori. În afară de aceste considerente, programul este disponibil în mai multe limbi, printre care și limba română însă nu ştiu de ce am senzaţia că traducerea a fost realizată cu Google…

Ex: Funcţia „Oprirea PC când adoptată” -dacă este bifata căsuţa dinaintea ei- opreşte calculatorul atunci când programul a terminat de realizat procesul de defragmentare sau optimizare. Putin ciudat, nu ?!?

Printre noutăţile acestei noi versiuni a UltraDefrag merită să spun că programul realizează toate procesele mult mai rapid în comparaţie cu versiunea anterioară, că a fost adăugată opţiunea „-wait” cu care putem programa defragmentarea sau optimizarea mult mai flexibil şi că interfaţa sa a suferit îmbunătăţiri importante.

UltraDefrag este compatibil cu Windows XP, Vista şi Windows 7; ocupă doar 351 Kb şi este capabil să funcţioneze chiar şi în calculatoare cu doar 256 Mb RAM şi 900 Mhz CPU. Este recomandat în general acelor persoane care pun preţ pe HDD şi care aşteaptă de la acesta maximul randament posibil.

3 Comentarii

 1. Buna! Din intamplare, am dat peste articolele de aici, si, sincer, mi se par f. utile si de interes! Am o nelamurire: cum pot sa procedez, neavand multe cunostinte in acest domeniu, sa salvez tot ceea ce am in calculator, util bineanteles, neavand cum sa scot de ex pe CD, fiindca nu-mi merge momentan, nu stiu ce are, si sa nu intampin nici un fel de probleme in etapele mentionate de „reamprospatare” ca sa zic asa a PC-ului, de revenire la viteza sa maxima de lucru, adica sa nu mi se stearga ceva, din intamplare?! La sfatul cuiva, am transferat chestii importante pe alte partitii decat cea cu care lucrez, adica C-ul. Procesul de defragmentare afecteaza cu ceva articolele salvate, etc? Sfaturi ceva mi-ar fi de un mare ajutor, sincer, chiar imi merge f. greu calculatorul, in timp ce navighez, se incarca f. f. greu paginile, si nu sunt deloc experta! Apreciez mult un real sprijin! Multumesc. As dori, daca se poate, in cazul in care mai am intrebari, sa las id.-ul meu de mass in vederea unor eventuale lamuriri. Multumesc frumos! Toate cele bune!:)

  1. Buna Cristina,

   1. Ti-am editat comentariul pentru a sterge id-ul de Yahoo! N-ai vrea ca toti cei care trec pe aici sa te adauge in lista…
   2. Defragmentarea nu afecteaza fisierele. Deci, poti realiza defragmentarea fara nicio retinere.
   3. Iti recomand sa citesti si articolul: https://www.programecalculator.ro/cum-sa-obtii-o-pornire-mai-rapida-in-windows-7-ghid-complet/
   4. Daca vrei sa te ajut cand ai probleme, scrie-mi la adresa de email pe care o gasesti la contact: https://www.programecalculator.ro/contact/ (Nu folosesc Yahoo! Messenger pentru a oferi suport tehnic).

   Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.