Descarcă automat metadatelei unui eBook cu Calibre

Cartea electronică, eBook, devine pe zi ce trece un format din ce în ce mai popular, datorită modului foarte simplu de transportat, transferat, partajat. Dacă sunteți posesorul unei colecții eBooks, probabil ați fost în situația de a nu vă aminti un titlu sau sinopsisul documentului. Calibre este un program special conceput pentru a vă ajuta să gestionați întreaga bibliotecă eBook, converti formate ebook și sincroniza eReadere.

Obs.: Dacă vreți să transferați pe dispozitivul Kindle un ebook cumpărat în România (acsm), vă recomand să citiți acest articol.

calibre metadate ebook

În primul rând, Calibre permite alegerea producătorul dispozitivului, dintr-o listă extinsă care include Amazon, Android, Apple, Astak, Barnes & Noble, Kobo, PocketBook, Sony, etc. Cărțile electronice pot fi adăugate prin intermediul butonului respectiv, în meniul superior, acestea fiind listate în interfața Calibre cu diverse detalii, cum ar fi titlul, numele autorului, data, dimensiunea, rating-ul, tag-uri, nume de serie și data publicării.


Calibre vă permite să descărcați și să editați metadatele tuturor elementelor, precum coperta, autorul, limba, seria, editorul și formatele fișierelor stocate, lucru ce vă poate fi de ajutor în filtrarea navigării cu ușurință prin biblioteca personală.

download metadata

Calibre suportă o gamă largă de formate de fișiere, dintre care menționez EPUB, LIT, MOBI, AZW, PDF, TXT, DOC, etc. Descarcarea metadatelor se poate face individual sau vrac. De asemenea, programul oferă posibilitatea fuzionării cărților electronice, sau conversia individuală sau în vrac a acestora, în cele mai utilizate formate ca XML, CSV, EPUB, MOBI, etc.

Calibre mai oferă prin caracteristica Fetch news, posibilitatea de a descărca ultimele știri de pe diverse site-uri, prin adăugarea de RSS Feed, sau programarea descărcării de pe cele predefinite, inclusiv din România.

download stiri reviste

În afara posibilității de creare a unor noi biblioteci și comutarea între ele, Calibre oferă posibilitatea conectării la iTunes, la un server de conținut, sau (wireless) la Calibre Companion, ce permite conectarea calculatorului cu un dispozitiv ce rulează Android, pe care este instalat Calibre Companion.

conectare dispozitiv calibre

Și ca o completare la toate caracteristicile programului, Calibre vă poate trimite prin e-mail știrile la care sunteți abonat, indiferent unde vă aflați!

În încheiere, trebuie să menționez că programul utilizează resursele calculatorului la nivel mediu spre mare, în funcție de procesele rulate, însă nu într-atât încât să „înghețe” calculatorul. Fiind ușor de utilizat, Calibre poate reprezenta alegerea potrivită pentru vizualizarea și organizarea de cărți electronice în diferite formate, recomandat atât utilizatorilor avansați, cât și a celor cu mai puțină experiență.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.