Program de șters fișiere și documente din calculator astfel încât acestea să nu mai poată fi recuperate

De fiecare dată când ștergem „definitiv” un document sau orice alt fișier din computer, chiar dacă acesta nu mai este afișat în Windows Explorer, el poate fi recuperat cu un program specializat în recuperarea datelor pierdute ori eliminate. Acest lucru este posibil deoarece fișierul respectiv nu este realmente eliminat, ci marcat astfel încât spațiul pe care el îl ocupă să poată fi luat de către alte date. Fișierul devine irecuperabil abia după ce sectoarele Hard Disk-ului ce-l găzduiau au fost rescrise de mai multe ori (utilizate prin rotație la găzduirea altor fișiere care).

Prin urmare, dacă dorim eliminarea din calculator a unui fișier în așa fel încât acesta să nu mai poată fi recuperat, vom fi nevoiți să apelăm la un program de ștergere definitivă a datelor, un program cum ar fi Zer0.

program pentru stergerea definitiva a fisierelor si documentelor

KC Softwares este un dezvoltator despre ale cărui programe am vorbit în nenumărate rânduri pe acest site, iar Zer0 este un alt soft din portofoliul acestuia și care impresionează prin eficacitatea demonstrată la îndeplinirea sarcinii pentru care a fost creat.

Interfața lui Zer0 este una cât se poate de simplă, în ea regăsindu-se doar câteva opțiuni. În primul rând avem meniul File, meniu care ascunde opțiunile Add files și Close. Prima, după cum sunt sigur că ați intuit deja, are rolul de adăugare a fișierelor a căror ștergere permanentă dorim să o efectuăm, iar a doua închide programul (în caz că nu era destul de clar acest lucru).

adaugarea fisierelor pentru stergere

După ce ați adăugat în program documentele sau fișierele pe care doriți să le ștergeți astfel încât să nu mai existe nicio posibilitate de recuperare, faceți click pe butonul Delete și așteptați ca operația să fie dusă la bun sfârșit.

Fisierele au fost eliminate permanent de catre Zer0

Am efectuat diverse teste, printre care unul cu Recuva, unul dintre programele de recuperare a datelor despre care v-am vorbit și pe blogul personal și care nu m-a dezamăgit niciodată, dar după cum veți putea observa și în animația inferioară acesta a fost incapabil să recupereze fotografiile eliminate cu câteva secunde mai înainte de către Zer0.

Fisierele au fost eliminate permanent de catre Zer0

Am repetat încercarea și în modul Deep Scan dar cu același rezultat. Prin urmare, din punctul meu de vedere merită să-l aveți în computer, merit câștigat cu vârf și îndesat dacă ținem cont de faptul că pe lângă eficiența dovedită la distrugerea fișierelor el este gratuit și poate fi descărcat și utilizat și în versiune portabilă (care nu necesită instalarea).

Înainte de a încheia vă reamintesc un lucru deosebit de important: acordați-i cea mai mare atenție și înainte de a apăsa butonul Delete verificați de câteva ori că ștergeți fișiere de care nu veți mai avea nevoie vreodatăZer0, după cum v-am spus și mai sus, este excelent în ceea ce face, dar dacă veți șterge cu el fișiere importante îl veți urî mai mult decât pe Piaza Rea!

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.