Dezactivează adăugarea automată a textului „Shortcut” la numele Shortcut-urilor create manual.

Ori de câte ori creăm manual un Shortcut spre un document sau spre o aplicație, Windows adaugă automat la numele acestuia, textul „Shortcut„. Pentru a mă face înțeles mai bine, vom vedea un exemplu:

Iconițe cu și fără textul "Shortcut"

A înțeles toată lumea despre ce este vorba ?!? Perfect! Să trecem la treabă!

În

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorer

vom face dublu-click pe Key-ul „link” și-i vom modifica valoare primului sector, din oricare ar fi ea (poate fi 1e sau 15):

Șterge textul "Shortcut" adăugat automat de Windows

în 00:

Iconițe fără textul "Shortcut"

Facem un Log off și creăm un Shortcut nou (dacă din cele existente am șters deja manual textul „Shortcut„) pentru a verifica dacă ne-am atins scopul.

Nu, nu este vorba despre o modificare ce aduce îmbunătățiri ai performanței; este doar una foarte utilă celor care, la fel ca mine, sunt dispuși să meargă până-n pânzele albe pentru a personaliza nu doar aspectul ci și comportamentul sistemelor de operare Windows.

14 Comentarii

 1. Foarte interesant acest truc. Eu știam sa scot acel text numai ca prin alte metode, cu ajutorul unor softuri de customizare.
  Apropo știi de câte ori putem sa rescriem un DVD ReWritable?
  Si încă ceva știi vreo aplicație gratuita cu care sa facem o imagine a sistemului de operare Windows7 la fel ca cea făcută cu utilitarul inclus în el dar cu o compresie mult mai buna?

 2. Asta e o smecherie desteapta…antivirus2012…eu folosesc easeus si este excelent pentru win7 si win xp…nu am avut probleme niciodata…A ! era sa uit…LA MULTI ANI CRISTI si Colaboratorilor

 3. La multi ani, programecalculator.ro!
  Cristian, multumesc tie si echipei acestui blog pentru ce ati oferit pana acum si pentru ajutorul viitor.

  Tuturor, „La multi ani!” cu bucurie de viata, sanatate si iubire in suflet.
  An Nou fericit!

 4. Buna seara cu „Multi ani de realizari!”,

  Sa-mi fie scuzata greseala de exprimare. Intentia nu a fost sa devalorizez in nici o masura munca ta de exceptie in calitate de autor al blog-ului, faceam referire la colaboratorii tai listati in sidebar-ul acestuia. Ah, citisem articolul din 31 decembrie 2010(statistici&castiguri). Da, ce ti-ai propus in urma cu un an este acum o reusita din toate punctele de vedere!
  In fapt, „echipa” este formata de tine cu … pasiunea ta, timpul tau, inteligenta, talentul creator …

 5. buna ziua. as dori sa stiu daca se poate ca intr-un calculator sa restrictionez porturile usb, adica sa pot baga numai anumite stickuri, cu denumirile pe care le dau eu lor, si calc sa le recunoasca si sa le deschida, restul stickurilor sa nu le recunoasca sau sa dea un msg cum k nu ai voie sa le deschizi…

  1. Nu stiu daca este posibil sa faci acest lucru direct din sistemul de operare posibil, sa existe ceva softuri care sa permita acest lucru.

  1. Softuri de a manipula astfel de medii de stocare sunt o sumedenie,dar nu cred ca sunt ceea ce doresti tu in momentul de fata,raspunsul anterior fiind la fel de incert,incepand cu poate :P
   Am sa ma mai documentez asupra acestor aspecte si in cazul in care gasesc ceva bun am sa iti las un raspuns aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.