Fa calculatorul mai rapid eliberand memoria RAM

Cand un Windows-ul devine lent dupa o utilizare indelungata putem sa-i redam fluiditatea eliminand din memoria RAM acele date de care acesta nu mai are nevoie. Despre aceasta tema v-am mai vorbit cu ceva timp in urma si deoarece consider ca merita tot interesul nostru revin cu un articol in care vom cunoaste o aplicatie ce ne permite sa reimprospatam memoria RAM prin intermediul unei combinatii de taste. E vorba despre aplicatia gratuita RAMRush, ce poate fi descarcata de aici. Eu o utilizez de vre-o doua saptamani si sunt atat de multumit de rezultatele obtinute incat nu cred ca voi renunta la ea prea curand in favoarea alteia.

1-RAMRushUna din caracteristicile ce m-au convins sa-i dau o sansa a fost chiar optiunea de eliberare a memoriei RAM printr-o combinatie de taste pe care o putem seta in functie de preferinte (prestabilita ctrl+alt+o). Dupa setarea acesteia, in timp ce aplicatia ruleaza, atunci cand o vom utiliza vom observa ca in coltul drept inferior al desktop-ului apare mesajul „RAMRush optimizing…”; in acest mod ne vom da seama ca aceasta a interceptat comanda si a trecut la realizarea procesului de optimizare a memoriei RAM.

Dar acum ma veti intreba cata memorie consuma aceasta in timpul functionarii si veti fi probabil uimiti sa aflati ca utilizeaza mai putin de 1,8 MB. Daca aceasta este folosita intr-un calculator cu minim 512 MB (desi nu cred ca toti dispunem de minim 1 GB) de memorie RAM instalata, va asigur ca aveti enorm de castigat de pe urma ei si absolut nimic de pierdut.

In final, daca m-ati pune sa aleg intre Rizone Memory Booster si RAMRush v-ati raspunde urmatoarele:

In calculatorul de pe care ma joc ori cu care editez fisiere multimedia sau realizez orice alta activitate care necesita memorie RAM din abundenta, prefer RAMRush. De ce ?!? Deoarece as necesita serviciile unei astfel de aplicatii mult mai des.

Pentru calculatorul de pe care navighez pe Internet, ascult muzica, redactez diverse documente in Office sau realizez orice activitate care nu implica o solicitare importanta a memorie RAM, prefer Rizone Memory Booster pentru simplul motiv ca e o aplicatie portabila ce nu necesita instalare.

Concluzia: RAMRush este un utilitar pe care il recomand doar prietenilor; dusmanii sa nu afle de el si sa continue sa-si bata capul cu solutii rudimentare si complicate! :)

Link | Download RAMRush

5 Comentarii

  1. pt Placa de Baza Asus P8Z77-M, Socket 1155, ce rami i se potriveste?
    Memorie Geil Dragon Ram 16GB DDR3 1600MHz CL11 Dual Channel Kit
    Memorie RAM GeIL 16GB DDR3 2133MHz Black Dragon Kit GB38GB2133C11DC
    urgent, va rog !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.