Verifica memoria RAM cu MemTest

De multe ori se întâmplă ca sistemul de operare Windows să dea senzația de instabilitate, adică să se comporte diferit de la un moment la altul, să devină lent, aparent fără niciun motiv sau să raporteze erori. Indiferent de ce vor spune unii sau alții, întotdeauna există o cauză a unui astfel de comportament, iar de cele mai multe ori e vorba de o defecțiune sau incompatibilitate a modulelor de memorie RAM (situație întâlnită mai ales după realizarea unui upgrade al memoriei RAM).

Modul de memorie RAM

Progrămelul despre care vă voi vorbi în continuare, MemTest, ne ajută să realizăm o verificare rapidă a modulelor de memorie RAM în Windows XP, Windows Vista și Windows 7, pentru a identifica prezența eventualelor probleme la nivelul acesteia.

În timpul realizării procesului de testare cu MemTest este recomandat să nu folosim calculatorul, ba mai mult, înainte de lansarea programului, ideal ar fi să închidem toate programele care rulează, inclusiv cele executate pe fundal. Procesul de verificare a memoriei RAM durează aproximativ 20 de minute, așa că va trebui să avem răbdare până la finalizarea sa dacă dorim obținerea unor informații precise de pe urma sa.

Program de verificat memoria RAM

Personal sunt de părere că rezultatele oferite de MemTest sunt destul de fiabile, însă, pentru o analiză mai profundă cu rezultate mai elocvente, desigur, vă recomand să realizați o diagnoză cu Memtest86, o aplicație oferită pe Live CD ce va realiza testul atunci cânt sistemul de operare Windows nu rulează, motiv pentru care procesul de verificare va fi mult mai precis și exhaustiv.

Dacă rezultatele nu sunt concludente, vă recomand să folosiți Memtest86; în opinia mea, cel mai bun program de verificat memoria RAM.

Download MemTest

4 Comentarii

    1. Dacă vrei neapărat versiune Pro, atunci da, „e numai cu bani!?”. Îți sugerez să descarci versiunea Free, adică, gratuită, nu ai nevoie de Pro, decât dacă ești vreun specialist IT&C….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.