Sincronizează două sau mai multe foldere din același calculator sau din calculatoare diferite

Majoritatea dintre noi folosim două sau mai multe computere personale, însă nu fiindcă lucrăm cu fișiere diferite sau ascultăm muzică diferită. Acasă folosim desktop-ul, iar în deplasări, laptopul, motiv pentru care sincronizarea periodică a datelor între calculatoarele pe care le utilizăm frecvent devine practic o acțiune necesară. Desigur, putem face același lucru și cu Drive, SkyDrive, Box, Dropbox sau orice alt serviciu de sincronizare cloud, însă având calculatoarele conectate la aceeași rețea locală, procesul de sincronizare va dura mult mai puțin datorită vitezelor mari de transfer înregistrate local în comparație cu cele realizate via Internet.

FreeFileSync: comparare și sincronizare rapidă a folderelor


FreeFileSync este un program gratuit, compatibil cu toate versiunile sistemului de operare Windows, cu ajutorul căruia putem sincroniza unul sau mai multe foldere aflate în același calculator (funcție foarte utilă pentru sincronizarea fișierelor între două Hard Disk-uri diferite), sau între folderele a două calculatoare diferite între care se partajează fișiere.

comparare și sinconizare dosare

Utilizarea aplicației FreeFileSync este simplă și constă în selectarea a două sau mai multe dosare în panourile de comparare și sincronizare, după cum urmează:

 • Selectăm în panoul din stânga folderul aflat în fața calculatorului de la care lucrăm.
 • În panoul din partea dreaptă, categoric, selectăm folderul aflat în celălalt calculator.
 • Pentru a compara conținutul ambelor foldere, apăsăm butonul „Compară„.
 • Pentru a sincroniza conținutul ambelor foldere, apăsăm butonul „Sincronizează„.

Observație: Pentru ca programul să funcționeze, între calculatoarele ale căror foldere se doresc a fi sincronizate trebuie să existe o conexiune activă, de preferință realizată în aceeași rețea locală (sincronizarea este posibilă și prin VPN), iar ambele calculatoare să aibă activată caracteristica de partajare activată pentru folderul —sau folderele— care urmează a fi sincronizat.

Download FreeFileSync

3 Comentarii

 1. Interesant. As dori sa stiu daca se poate sincroniza si aplicatia Outlook intre doua laptop-uri. Unul il am la birou si altul il am pentru voiaj.

  Multumesc

 2. Aș dori o sincronizare într-un singur sens, între un folder de pe desktop și omologul său de pe un hard extern (cu subfoldere), adică cel de pe desktop să fie de bază, iar pe cel extern să se adauge sau să se șteargă fișierele corespunzătoare, funcție de cum au fost adăugate sau șterse pe desktop.
  Cu acest soft pot face asta?
  Dacă nu, recomandați altceva.

  Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.