Maximul randament pentru memoria RAM

Programul despre care va voi vorbi in continuare ne va ajuta sa obtinem maximul randament pentru memoria RAM instalata in calculator. Dar de ce exista un astfel de program ?!? Deoarece cu totii stim ca Windows nu gestioneaza in cel mai bun mod posibil memoria RAM si ne-am confruntat de multe ori cu calculatoare lente ce dispun de memorie RAM suficienta pentru a rula „ca pe ata”.
1-RizoneMemoryBooster

Rizone Memory Booster este un program gratuit ce nu necesita instalare -portabil- a carui principala functie consta in administrarea memorie RAM in asa fel incat fiecare KB disponibil sa poata fi utilizat eficient pentru imbunatatirea performantei globale a sistemului de operare.

Totusi, „de ce e Windows incapabil sa se auto-gestioneze” ?!? Nu stiu… asta ma intreb si eu si alte mii de utilizatori ai sai care cu stupoare vedem ca si noul Seven a mostenit de la urmasii sai o parte din problemele despre care se credea ca-si vor vedea sfarsitul odata cu aparitia primelor programe de optimizare a memoriei RAM.

Pentru cei care nu stiu despre ce este vorba, voi incerca sa descriu aceasta „problema„:

Memoria RAM se incarca cu date ori de cate ori rulam o aplicatie. Asta este rolul ei. De altfel, daca acele date ar fi puse „pe mana HDD-ului” calculatorul ar functiona atat de lent incat vecinul nostru de la parter si-ar intreba nevasta nedumerit: „Ma Fulga, a mai nins vreodata cu calculatoare de cand ne-am mutat noi ?!?”

Eh, problema apare atunci cand noi inchidem aplicatia. Ce face Windows cu datele stocate de aceasta in memoria RAM in timpul functionarii ?!? Va spun eu: Nimic! Tare, nu ?!?

Buunnn… eh, ce face Rizone Memory Booster in afara de faptul ca asteapta sa fie indeajuns de cunoscuta si utilizata pentru a deveni o aplicatie comerciala ?!? – Goleste din memoria RAM datele utilizate de aplicatiile ce au fost inchise. Tot spatiul ocupat de acele date va putea fi reutilizat de Windows si in consecinta, randamentul va creste simtitor.

Bene… acuma stim ce face si cum face asa ca nu ne mai ramane de facut decat sa o descarcam si sa o rulam ori de cate ori vedem ca sistemul de operare „o ia razna” si ca, cantitatea de memorie RAM utilizata de acesta atinge un nivel ingrijorator fara a avea motive.

Link | Download RMB

5 Comentarii

  1. Multam , vad ca-si face treaba.
    Mai doresc sa te intreb de ce din 4 module DDR2 de cate 1 Gb pc2-6400 , pe sistemul meu cu pentium dual core de 2.66 Ghz , placa Gigabyte 81945pl-g si win 7 in 32 biti , calculatorul nu vede decat 3.25 GB.

      1. Multumesc , banuiam , doar am vrut sa fiu sigur.La proxima reinstalare o voi face.Momentan , n-am vazut sa depaseasca 1.7 GB , ceea ce-i mai mult decat suficient.In conditiile astea te-as ruga sa-mi dai un sfat , daca are sau nu rost sa setez memoria virtuala la 1.5X3.25 GB , pentru ca am facut asta si mi s-a parut ca se misca mai greu , asa ca am setat-o la 2 GB.
        Multumesc inca odata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.