File Acces Denied ?!? Acordă permisiuni administrative oricărui fişier protejat de sistem cu un singur click !

Îți este cunoscut mesajul „You need permission to perform this action” ?!?

You need permission to perform this action

Mda, știu, și pe mine mă scoate din sărite ori de câte ori își face apariția. Partea bună e că putem adăuga permisiuni administrative, asupra fișierelor protejate de sistem care-l afișează ori de câte ori dorim să le modificăm. Mai mult de atât, azi am cunoscut o modalitate prin care putem adăuga în meniul click-dreapta funcția Take Ownership:

Take Ownership în Meniul Contextual

Ce face funcția asta ? Adaugă automat permisiuni administrative asupra fișierului selectat. În acest mod nu mai trebuie să parcurgi interminabilul proces, pe care erai pur și simplu obligat să-l urmezi ori de câte ori doreai modificarea unui fișier protejat de sistem. Un simplu click este suficient!

Cum adaugi funcția ? Descarci arhiva Take Ownership, extragi conținutul să apoi faci dublu-click pe fișierul InstalareTakeOwnership.reg și în fereastra ce se va deschide confirmi că dorești înserarea noii chei în registrul sistemului de operare:

Instalare Take Ownership

Imediat după, asupra oricărui fișier protejat de sistem faci click-dreapta și verifici prezența funcției Take Ownership.

Dacă vrei să elimini această caracteristică pentru a o reinstala doar atunci când ai nevoie de ea, o poți face cu ajutorul fișierului DezinstalareTakeOwnership.reg, urmând aceeași procedură.

Download Take Ownership

7 Comentarii

  1. Interesant…cand am dat click pe link-ul de download comodo internet security a blocat accesul spre site marcandul ca infectat cu malware…sa fie alarma falsa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.