Optimizeaza Windows pentru jocuri ajutat de Game Fire!

La executarea unui joc, în special atunci când acesta ocupă tot ecranul, nu necesităm majoritatea dintre aplicațiile, serviciile și procesele care rulează în fundal însă acestea consumă resurse importante de care jocul poate profita pentru a rula la o performanță mai bună. Game Fire dezactivează temporar tot ceea ce nu este necesar funcționării corecte a sistemului de operare și a jocului rulat, oferindu-i acestuia din urmă posibilitatea de a se executa în cele mai bune condiții.

Game FireGame Fire este un accelerator de jocuri gratuit dotat cu o interfață simplă și foarte intuitivă, având ca țină utilizatorii de nivel mediu care dețin cunoștințe bazice referitoare la procesele, serviciile și componentele software ale sistemelor de operare Windows.

După cum am menționat și la începutul articolului, Game Fire se asigură că resursele hardware ale sistemului, în principal memoria RAM și procesorul, sunt dedicate în totalitate jocului rulat în acel moment pentru ai permite acestuia o încărcare mai rapidă și o performanță cât mai bună.

Game Fire » ApplicationsPentru a putea utiliza Game Fire va trebui să creăm un profil de joc (Gaming Profile) organizat pe categorii în care vom ordona, de exemplu, dezactivarea temporară a serviciilor precum cele dedicate oferirii suportului pentru imprimante sau tablete, dezactivactivarea efectelor vizuale, a a serviciilor ce aparțin de Windows Media Center, serviciul de indexare, actualizările automate, etc.

Game Fire » Gaming ProfileDupă crearea profilului, accesăm fila System Status (a se vedea prima imagine din articol) și dăm click pe butonul Switch to Gaming Mode. În acel moment ar trebui să observăm că nivelul de utilizare a procesorului, a memoriei RAM și a memoriei virtuale (SWAP) a scăzut. În cazul în care nu se observă diferențe importante, putem comuta la fila Applications pentru a dezactiva toate programele ce rulează în fundal și de care nu avem nevoie.Să fim realiști, jocul nu va scoate din mânecă un modul de memorie RAM și nici nu va substitui procesorul prin magie! Există situații în care diferențele nu se vor face simțite, iar asta se va întâmpla cu precădere în cazurile PC-urilor în care nu au fost instalate toate programele care le-au căzut proprietarilor săi la îndemână iar serviciile active sunt doar cele vitale funcționării corecte a Windows-ului (pentru detalii despre acestea, faceți click aici).

Game Fire este poate fi utilizat în toate sistemele de operare Windows care dispun de Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1.

Download Game Fire

4 Comentarii

  1. Am o intrebare si are oarecum o vaga legatura cu subiectul asta. Dar este posibil ca desi sa ai un calculator foarte bun, imaginea unui joc sa-ti mearga in reluare totusi ( numai imaginea si fara sa fie din cauza hardware-ului), spre exemplu din cauza monitorului?

    1. Monitorul, devreme ce îndeplinește rezoluția minimă impusă de joc, nu are cum să împiedice rularea unui joc. Un joc se mișcă mai lent dacă sistemul este lent (memoria RAM puțină ori lentă, placa video veche ori cu puțină memorie, procesorul și/sau hard disk-ul lent).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.