Program gratuit cu care poți ajusta setările Windows 7 pentru o performanță mai bună

Am instalat prima versiune a Sunrise Seven prin luna noiembrie a anului trecut în urma unei recomandări primite de la un cititor. Ideea e că mi-a plăcut atât de mult încât nu l-am mai dezinstalat și mai în plus, de fiecare dată când vreau să activez sau să dezactivez o caracteristică „mai ciudată” a Windows 7 apelez la el ca la Tweak UI pe vremea când foloseam Windows XP.

Sunrise Seven

Sunrise Seven este programul ideal pentru toți cei dispuși să meargă „până-n pânzele albe” cu configurarea caracteristicilor sistemului de operare Windows 7 dar care nu au curajul sau nu dețin cunoștințele necesare pentru a-și atinge scopul.

Interfața simplă a Sunrise Seven este înpărțită în două panouri principale. La stânga avem o listă cu categoriile ajustărilor disponibile iar în dreapta, panoul în care sunt afișate opțiunile de configurare sub forma unor casete. În comparație cu XdN Tweaker (programul prezentat aici în urmă cu două zile) sau cu orice alt program de acest gen despre care am vorbit pe blog până în momentul de față, Sunrise Seven iasă câștigător mai ales datorită numărului impresionant de opțiuni de ajustare pe care îl pune la dispoziția noastră. Iată câteva screenshot-uri care descriu mult mai bine acțiunile de care este capabil acesta:

Sunrise Seven » Performance

Sunrise Seven » Security Settings

Sunrise Seven » More adjusting options

După selectarea casetei, modificările sunt aplicate automat la comutarea între categorii și în majoritatea cazurilor vor fi vizibile în Windows instantaneu. Logic, asta nu se va întâmpla întotdeauna deoarece unele caracteristici ale sistemului de operare pot fi aplicate doar după repornirea calculatorului.

Download Sunrise Seven

18 Comentarii

 1. Intr-adevar are o groaza de optiuni.
  Mare grija cu toate aceste optimizari,fiind recomandat sa aveti un punct de restaurare recent inainte de toate modificarile.

 2. Cristi,am si eo o intrebare!Este mai bun ca tune up ? parca si tuneup iti adjusta performanta,lamureste-ma daca imi da o performanta la pc in pc am 3gb ram 1.80Ghz si placa de 256

  1. Nu este in sine im program gen Tune Up ori Advanced System Care ori alte programe de acest gen.
   Este mai mult un program tip tweak:http://en.wikipedia.org/wiki/Tweaking .
   Tendinta sa este de a conferii sistemului de operare un alt aspect,mai placut si putin incarcat,intr-adevar efectueaza optimizari dar nu asemenea programelor mentionate ce reprezinta de altfel o suita de intretinere.

 3. Salut dupa ce am folosit acest program nu vrea sa-mi mai citeasca formatele fat32 windowsul,nici nu pot sa le formatez in fat32 nu merge sa fac absolut nimic in fat32 deoarece imi da eroare,nici stickul nu-mi merge,nici bluetooth-ul,nici imaginile virtuale absolut nimic…si am incercat o gramada de variante sa formatez fat32 dar refuza sa formateze si sa citeasca,daca ar avea cnv o solutie pt problema mea i-as fii foarte recunoascator.Mc mult !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.