Sări peste ecranul Metro (Modern UI) și utilizează meniul Start convențional în Windows 8

Principala critică primită de Windows 8 se referă la ecranul Modern UI (devenit cunoscut sub numele „Metro„) și la lipsa meniului Start convențional. Despre acest subiect v-am mai vorbit pe blog în câteva ocazii și vă spuneam că este normal să avem acest gen de meniu având în vedere că Windows 8 vizează în mod special tabletele și nu sistemele desktop. La fel de normal este ca programatori din întreaga lume să creeze „soluții” menite să readucă în scenă meniul Start convențional; adică acela cu care ne-a obișnuit de-a lungul timpului în sistemele de operare Windows anterioare. Ultima dovadă că Metro deranjează o primim de la IObit, sub forma aplicației StartMenu8:

StartMenu8

Aflată în stagiul de Beta în momentul de față, StartMenu8 este o aplicație gratuită pentru Windows 8, creată după cum vă spuneam de către cei de la IObit special pentru utilizatorii sau viitorii utilizatori ai acestui sistem de operare ce simt lipsa meniului Start.

StartMenu8 obligă Windows 8 să pornească automat în Desktop-ul convențional. Cu alte cuvinte, având aplicația instalată și configurată să ruleze automat la pornirea sistemului, Windows 8 va sări peste interfața Metro și mai mult de atât va afișa un meniu Start identic celui existent în Windows Vista și Windows 7.

Optiuni StartMenu8

Efectuând click-dreapta pe butonul Start vom avea acces la singurele opțiuni de configurare, respectiv, Run at Startup (permite aplicației să ruleze automat la pornirea calculatorului), Skip Metro Screen (indică aplicației că dorim să trecem peste ecranul Metro) și Exit.

Download StartMenu8

9 Comentarii

 1. Chiar nu ii inteleg pe cei care vor sa aleaga Windows 8 ca doar e Windows 7 cu o interfata grafica diferita. Cred ca s-au schimbat doar cateva linii de cod in afara celor de la GUI. Ar fi interesant sa dea BSoD la lansare :)).

 2. Off topic: pe aria forumului ask.forwindos.net sunt restrictii la raspunsuri?Am scris astazi de cateva ori,dar nu apare nimic,macar sa stiu sa nu mai tastez ca blegu de pomana.

  1. Comentariile,articolele creeate sunt moderate,de unde ca (,) comentariile care nu apar sunt verificate pentru spam si se intampla sa fie marcate ca si spam,de aceea nu iti apar.
   Nu iti face griji in privinta acestui lucru,chit ca nu iti apar comentariile in acel interval de timp ele sunt verificate dupa aspectele mentionate mai sus si aprobate.
   Asta este sistemul,filtrul spam,nu ai ce face.

 3. Cristi, unde sunt colaboratorii care mai postau articole pe blogul asta? Ma refer la antivirus2012 si mai era unul parca. Nu i-am mai vazut pe aici si nici pe alte bloguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.