Află starea de sănătate a calculatorului cu Resource and Performance Monitor

Cei care avem zilnic de-a face cu problemele sistemelor de operare Windows ne-am obișnuit să presupunem că toată lumea le cunoaște caracteristicile, uneltele și componentele la fel de bine precum noi și drept urmare, evităm să vorbim despre uneltele integrate de Microsoft în acestea preferând să recomandăm soluții terțe. În aceste condiții n-ar trebui să ne mirăm că mai multe persoane au auzit de Everest sau AIDA64 decât de Resource and Performance Monitor.

Resource and Performance Monitor

La Resource and Performance Monitor putem ajunge fie mergând la Start » Control Panel » System and Security » System » Check the Windows Experience Index, fie scriind în caseta RUN comanda „perfmon /report„:

perfmon /report

Resource and Performance Monitor ne oferă o sumedenie de informații interesante despre starea sistemului ce ne pot fi de folos pentru a identifica și remedia din timp eventualele probleme ce-l împiedică să ruleze la performanțe maxime.

Raport de exemplu cu Resource and Performance Monitor

Sunt curios câți dintre cei care veți citi articolul ați auzit de acest utilitar integrat în Windows și-l folosiți înainte de a porni în căutarea oricărei alte soluții asemănătoare.

6 Comentarii

  1. 1. Desi am vazut ca ai inceput sa fii reticent asupra comentariilor mele tot am sa postez 2 adaugiri , dupa cum urmeaza :
    – Multi dintre noi nu se uita la aceste rapoarte , pur si simplu nu stim unde sa le gasim , sau sa le interpretam corect .
    E asemanator cu 1 sofer care stie sa sofeze dar cand masina se opreste …pass
    Si windowsul seamana cu 1 masina care trebuie condus si daca se opreste … reparat

  2. Am o problema cu svhost.exe; imi ocupa 87 % din CPU ?! Laptopul incarca foarte greu netul si nu stiu ce sa fac ! Un sfat, va rog ? Multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.