TuneUp Utilities 2013

Windows 8 e pe punctul de a vedea lumina zilei însă Microsoft nu a rezolvat, se pare, nici în această nouă versiune a celui mai utilizat sistem de operare din lume principala sa problemă și anume, diminuarea performanței pe durata utilizării sale. Indiferent dacă ești genul de utilizator care instalează și dezinstalează aplicații și jocuri în permanență sau, în caz contrar, ești genul care se mulțumește cu o mână de programe și nu necesită mai mult decât un Internet Browser, un player video și altul audio, un antivirus și cel mult unul sau două programe de modificat poze, cu timpul vei observa că sistemul, fără a conta specificațiile hardware ale acestuia, pierde agilitatea avută în primele săptămâni de utilizare. După cum spuneam, problema este veche și am vorbit despre ea în repetate rânduri pe blog așa că astăzi haideți să vorbim despre una dintre cele mai simple modalități prin care o putem soluționa; haideți să vorbim despre TuneUp Utilities 2013!

TuneUp Utilities 2013

TuneUp Utilities este o aplicație comercială ce integrează o serie de unelte dedicate special mentenanței și optimizării sistemelor de operare Windows, creată de o companie nemțească formată din aproximativ o sută de angajați și premiată de-a lungul timpului de către cele mai importante publicații IT internaționale. În aceste condiții chiar nu exagerăm, nici eu și nici restul utilizatorilor care împărtășim aceeași părere, atunci când afirmăm că TuneUp Utilities este în momentul de față cea mai bună soluție de menținere în formă a calculatorului.

Versiunea curentă a programului, TuneUp Utilities 2013, vine în întâmpinarea noastră cu câteva noutăți importante față de cea precedentă. Printre aceste noutăți vom remarca încă din primul moment prezența a trei module noi:

TuneUp Disk Cleaner 2013

TuneUp Disk Cleaner 2013

TuneUp Disk Cleaner curăță resturile a celo mai utilizate 150 de programe din lume, curăță temporarele generate automat de către funcțiile integrate în Windows sigur și foarte rapid.

TuneUp Browser Cleaner 2013

TuneUp Browser Cleaner 2013

TuneUp Browser Cleaner curăță fișierele temporare generate în urma navigării pe Internet cu oricare dintre cele mai utilizate 25 Internet Browsere, ajută la păstrarea confidențialității datelor și rezolvă erorile la accesarea site-urilor Web.

TuneUp Live Optimization 2.0

TuneUp Live Optimization 2.0

TuneUp Live Optimization, după cum însuși numele-i o indică, optimizează sistemul în timp real pentru asigurarea funcționării acestuia la cea mai bună performanță posibilă, îmbunătățește funcționarea aplicațiilor aflate în prim plan dându-le prioritate față de celelalte, identifică și afișează aplicațiile, serviciile sau procesele devoratoare de resurse oferindu-ne posibilitatea opriri lor.

TuneUp Utilities vs. CCleaner

Cum era de așteptat, și celelalte componente ale TuneUp Utilities au fost îmbunătățite și chiar dacă nu vă pot vorbi despre toate în această ocazie, am să fac un popas la TuneUp Registry Cleaner și TuneUp Shortcut Cleaner; componente care au fost îmbunătățite considerabil față de cele existente în versiunile anterioare ale programului. Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine la ce mă refer haideți să luăm drept exemplu o comparație făcută între TuneUp Utilities 2013 versiunea curentă a Piriform CCleaner:

TuneUp Utilities 2013 vs. CCleaner

După cum puteți observa și în imaginea de mai sus (click pe ea pentru a o vedea la mărime reală), CCleaner a detectat cu 165 de probleme mai puțin decât TuneUp Utilities. Diferențe, e drept, mai puțin importante de această dată, vedem și în cazul curățitorului de fișiere inutile (temporare):

TuneUp Utilities 2013 vs. CCleaner - Eliminarea temporarelor

Concluzii…

Indiferent cât de multă grijă am avea în timpul utilizării calculatorului la navigarea pe Internet sau în momentul instalării unor programe noi, Windows va acumula tot felul de resturi, va suferi modificări ai regiștrilor și se va alege cu tot felul de modificări ale configurației care nu fac altceva decât să-i îngreuneze funcționarea și din acest motiv este important să dispunem în permanență de aplicații de optimizare precum TuneUp Utilities. Să nu mă înțelegeți greșit! Departe de mine gândul de a vă da de înțeles că TuneUp Utilities este singura soluție care ne poate fi de ajutor pentru e menține Windows-ul în formă, nu, chiar nu vreau să se deducă asta! Intenția mea este să vă prezint programul care, cel puțin din punctul de vedere pe care mi l-am format în cele câteva zile de utilizare intensă m-a convins că reprezintă cea mai bună alegere dintre cele disponibile; iar de programe de optimizare chiar nu ducem lipsă deloc!

Sfatul meu este să-l descărcați și instalați pentru a-l cunoaște mai bine. Dacă TuneUp Utilities 2013 a reușit să uimească plăcut utilizatori ai versiunilor sale anterioare familiarizați deja cu el, nici nu pot să-mi închipui cât de surprinși vor fi toți cei care până acum nu au avut nici un contact cu acest program excepțional dedicat mentenanței și optimizării OS-urilor Windows. Faceți pasul! Versiunea de probă vă oferă posibilitatea folosiri programului la întreaga sa capacitate timp de 15 zile, fără niciun compromis. Dacă nu va fi pe placul vostru (mi-e greu să cred asta), îl dezinstalați și continuați căutarea soluție care se adaptează cel mai bine necesităților voastre.

Download TuneUp Utilities 2013

20 Comentarii

  1. Și când mănânci friptură, dacă nu ești atent, îți poți băga furculița în ochi. E adevărat, am uitat să precizez că programul nu trebuie configurat atunci când conduci, vorbești la telefon, ești beat sau tocmai ți-ai adus aminte de toate datoriile.

 1. L-am folosit de foarte multe ori,este exceptional si probabil cel mai bun optimizator si dupa parerea mea,insa despre „kilarit” sisteme de operare,trebuie sa fii cam tare „afon”,ma rog,pentru unii e grea matematica,pt altii literatura,ce sa zic,nici eu nu pot sa operez pe creier…

  1. Realizezi ca devreme ce nu am subliniat cuvantul ori pus in paranteze cum fac de obicei m-am referit strict la faptul ca exista si posibilitatea mentionata de mine,vazand si eu multe si multi :D
   Nu am intentia sa ma repet de „n” ori,care vrea intelege ce vreau sa zic care nu isi inchipuie alte lucruri,posibile scenarii…
   Nu ma simt lezat de aluziile tale dar ma simt responsabil sa arat ca inainte de a judeca o carte dupa coperta este bine sa te documentezi mai bine inainte,in cazul de fata daca iti place sa te „dai rotund” ca stii urmareste indeaproape comentariile aluia care vrei sa il faci de cacao.
   Totusi de apreciat ca ai aceasta pornire pentru persoanele care folosesc un limbaj total aiurea si urmaresti sa avertizezi cu privire la acest lucru desii ai putea evita subtilitatile.
   Unii ajuta pe altii fara sa le scoata ochii pe chestii de genul asta neavand abordarea asta de grammar nazi,ar trebuii sa incerci si tu,zic asta pentru ca e usor sa nu faci nimic si sa ii scoti ochii unuia asta fiind principala „abilitate”.

 2. Imi place cand vorbesti si de programe din astea. Adica atunci cand mai vorbesti si despre ce te-a consacrat. De ce nu anulezi aprobarea de catre un administrator, ca poate dura mult cateodata pana apar comentariile pe blog si asa ne mai dadeam cu parerea intre noi cititorii?

  1. Ți-am mai răspuns la această întrebare în urmă cu câteva luni. Ok, îți reamintesc. Deoarece comentariile, dacă nu așteaptă moderarea, mi-e foarte greu să le găsesc în aplicația WordPress pentru Android și, la majoritatea, răspund de pe telefon. În plus, Mrpfn e mai tot timpul cu ochii pe noile comentarii/întrebări. N-are de ce să dureze mai mult de câteva minute aprobarea, după cum probabil ai văzut.

 3. Nu. Aici nu e vorba sa nu consume resurse deloc, dar unele mai putin, altele mai mult. Dupa cum spuneam, e un program destul de mare, care ofera multe functii. Daca-l vei instala pe un pc mai vechi cu dotari mai slabe, am impresia ca-l va incetini putin.

  1. Ține cont că TuneUp consumă o cantitate mai mare de resurse doar atunci când realizează o anumită acțiune. În rest, procesele „de veghe” active permanent nu depășesc un consum superior a 15 MB de RAM. Mi se pare excelent pentru tot ceea ce oferă.

 4. Ai vazut tu ca nu consuma mai mult de 15 MB de RAM in procesele active permanent? Ca stiu ca in versiunile anterioare incetinea putin pc-urile mai vechi datorita consumului de resurse. Poate in versiunea asta noua sa fie putin diferit, inca nu l-am testat. Si tu personal o sa-l folosesti de acum incolo?

  1. Ionuț, niciodată nu vorbesc din auzite. De mai bine de o săptămână sunt cu ochii pe el. Uite, de exemplu, nici în cazul de față nu trece puțin de 15 MB: click aici.

 5. OK, acuma ce sa zic, o fi mai bun in versiunea asta mai noua, insa nu stiu daca as putea sa ma las pe mana lui si sa renunt la programele mele specializate pe o anumita nisa. Unii spun ca poate fi folosit si in paralel cu alte programe. Deci nu stiu daca as avea rezultate mai bune cu el daca l-as utiliza in locul programelor mele printre care Geek Uninstaller, Auslogics Disk Defrag, CCleaner, Startup Delayer, Auslogics Internet Optimizer, Free Registry Defrag, etc. Doar ca ar fi mai usor pt mine sa folosesc un singur program in loc de 5-6, dar dupa cum spuneam, nu cred ca da rezultate mai bune. Tu ce crezi? Si la utilitarele pt defragmentare si dezinstalare din noua versiune s-a modificat ceva? Adica la mine Auslogics dupa ce defragmenteaza hdd-ul, il si optimizeaza. Utilitarul pt defragmentare din Tuneup are si optiune pt optimizare hdd? La fel si la dezinstalarea programelor, la mine Geek curata urmele programelor din sistem, registru si dosare din windows. Utilitarul din Tuneup curata si urmele dupa dezinstalarea unui program? Nu cred. Aici poate ca ar trebui folosit in paralel cu alte programe dar iar nu stiu ce rezultate o sa dea. O sa vedem pe viitor cand o sa-l testez si eu. Nici nu stiam c-a aparut versiunea 2013, deci e bine sa ne informezi din cand in cand. Unii adora programul asta. Ar fi mai usor cu un program ca asta care sa le faca pe toate bine in loc de 5-6, numai ca poate sa duca la rezultate nemultumitoare, sa zic asa.

 6. am incercat multe programe de optimizare dar cel mai bun mi s-a parut auslogistic boost speed .incercatil si o sa va convingeti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.