Gestioneaza punctele de restaurare ale sistemului cu System Restore Manager

Funcția pe care unii o urăsc și alții o iubesc, Restaurarea Sistemului, poate fi singurul nostru aliat în lupta cu calculatorul care, datorită unei erori ori a unei infectări cu virus, nu mai vrea să pornească ori are o funcționare suficient de instabilă încât să ne scoată din pepeni. Chiar dacă mulți „specialiști” recomandă dezactivarea ei pentru reducerea consumului de resurse în scopul obținerii unui randament superior, eu sunt de părere că acesta este una din puținele binecuvântări ale sistemelor de operare Windows de care e mai bine să nu ne ușurăm; acum na, fiecare face ceea ce crede de cuviință.

System Restore Manager

System Restore Manager este un program gratuit, portabil, creat inițial pentru a fi utilizat în Windows 7 (functionează și pe Xp & Vista), în scopul gestionării punctelor de restaurare pe care System Restore-ul ori anumite aplicații în timpul instalării, le crează pentru a ne permite să readucem sistemul de operare la un stagiu anterior.

Când vom deschide programul vom observa o listă cu toate punctele de restaurare ce au fost create de-a lungul timpului, datate și semnate de către aplicația ce a solicitat crearea lor. Făcând click pe unul dintre acestea vom afla cât spațiu ocupă pe HDD, iar cu ajutorul butoanelor disponibile în System Restore Manager, vom putea restaura sistemul la stagiul avut în momentul creării lui, șterge punctul de restaurare selectat ori crea un nou punct de restaurare.

Parcă am rămas cu chef de a spune mai multe despre System Restore Manager însă nu prea știu ce. În fond și la urma urmei System Restore Manager este făcut pentru a gestiona punctele de restaurare și asta face. Sper să vă fie de ajutor.

 Download System Restore Manager

4 Comentarii

 1. ” …eu sunt de parere ca acesta este una din putinele binecuvantari ale sistemelor de operare Windows de care e ma…i „De backup OS facut cu Acronis (care-i tata lor) ai auzit?

  1. Chiar nu stiam ca Acronis face parte din sistemul de operare… Am sters faza cu leguma fiindca era irelevant. Oricum nu-i vina ta. In general cei ce nu inteleg se rezuma la citit si criticat. Asa-i modelul, nu ?

 2. metode de recuperare de system este o binecuvintare pentru un user de pc
  cristi poate baietii folosesc pc-ul numai pentru messenger
  care mai citeste palavrele mele , sa stiti ca un SO este un instrument sau mai bine spus o unealta complexa , daca se rupe la o masina un ax sau se sparge un rulment , nu ai vrea sa apesi pe un buton si sa revii cu o zi inainte de a se rupe ?????????
  system restore din windows este cam primitiv iar softuri aditionale nu prea sunt

  1. Exact așa este precum spui: „metode de recuperare de system este o binecuvintare pentru un user de pc”! Eu am impresia că tu nu faci parte din categoria menționată pentru că:
   -un OS nu este un instrument, ci un suport pentru rularea altor aplicații, chiar dacă sunt unele ce rulează numai în MS-DOS (și ăla e un OS!)
   -da, se poate repara doar cu o „apăsare de buton”
   -este destul de primitiv, dar de mare ajutor (se vede că folosești doar mess-ul!)
   -softuri adiționale sunt, dar păcat că nu le cunoști tu
   Concluzia nu poate fi decât una: nu ești „user de pc”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.