Gestionează simultan mai multe servicii de stocare online (Dropbox, SkyDrive, Box, etc.)

Majoritatea dintre noi stocăm sau sincronizăm fișiere prin intermediul diferitelor servicii cloud precum Dropbox, SkyDrive, Box, etc. Fiecare dintre acestea ne oferă propriul client desktop pentru a manipula fișierele pe care le sincronizăm sau stocăm pe propriul serviciu, dar fiecare client desktop ocupă spațiu și mai ales consumă resurse. CarotDAV ne vine în ajutor prin faptul că ne poate reuni mai multe astfel de servicii într un singur client desktop, iar oferta sa este destul de bogată și în plus, este disponibil și în versiune portabilă.

Gestionarea mai multor servicii cloud de stocare

În fereastra ce se va deschide trebuie să autorizăm aplicația să aibă acces la respectivul cont:

Autorizare cont SkyDrive

Ne vom loga cu e-mail-ul și parola pe contul respectiv, apoi tot în fereastra de logare vom autoriza programul să ne acceseze contul. După ce am făcut acest lucru putem testa conexiunea pentru a ne asigura de buna sa funcționare:

Test CarotDAV

Dacă rezultatul testului este satisfăcător, facem click pe rând pe butoanele OK pentru a putea reveni la panoul general. Toate acestea fiind rezolvate, vom avea la dispoziție prima conexiune pe care dăm dublu-click pentru a-i vedea conținutul (SkyDrive, în exemplul de față):

CarotDAV conectat la SkyDrive

În toolbar avem butoanele de Download, Upload files/folders, creare folder nou, etc. După crearea tuturor conexiunilor dorite, le putem salva într-un fișier .xml din tabul Edit » Export, pentru a nu mai fi nevoiți să reconfigurăm manual conturile în eventualitatea unei reinstalări ulterioare.

Pentru a preveni un acces neautorizat putem seta un Master password în tabul Tool pe care, bineînțeles, va trebui să-l memorăm. Nu cred că mai este necesar dar totuși o spun: programul CarotDAV rulează perfect în toate versiunile sistemului de operare Windows.

Download CarotDAV

Un comentariu

  1. Mersi mult. Chiar aveam nevoie.
    Ma pot conecta la Skydrive, Sugarsync, GDrive si Dropbox; dar nu reusesc nicicum sa ma conectez la Box. Care ar putea fi problema?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.