Ghid de optimizare și configurare Windows cu Advanced System Care Free 6 (partea a 2-a)

Așa cum v-am promis, voi continua în articolul de față cu ghidul de optimizare și configurare Windows cu Advanced System Care Free. În această parte vom vorbi despre Trusa de Unelte. Pentru cine nu a citit prima parte a prezentării programului, îi invit să o facă aici. Mai întâi trebuie să vă atenționez că sunt câteva sub-module care nu sunt integrate în Trusa de Unelte, dar dacă dăm click pe respectivul sub-modul avem posibilitatea de al descărca și instala. Acestea sunt Smart DefragGame Booster și IObit Unlocker. Deci, în prima secțiune a trusei, cea de Curățare, găsim IObit Uninstaller, un program simplu dar eficient, deosebit de util în dezinstalarea programelor pe care nu le mai folosim. În plus ne curăță și Regiștrii de item-uri inutile, rămase în urma dezinstalării unui program, pentru a ușura sarcinile sistemului de operare.

IObit Uninstaller

Următorul instrument este Curățătorul Dard Disk-ului (tradus cu stânga în interfața programului); acesta ne oferă informații despre starea în timp real unui Hard Disk sau a partițiilor existente în configurație. Trebuie să dăm un dublu-click pe itemul respectiv pentru o analiză rapidă.

Curățător Hard Disk

Probabil cei de la IObit nu au găsit o traducere mai bună în limba română pentru Files Shredder și a rezultat Tocătorul de File. Nu sună bine, dar este un instrument deosebit de util și eficace pentru ștergerea definitivă a unor date sensibile. Selectăm ce vrem să ștergem definitiv, chiar și din Recycle bin, apoi apăsăm pe Continuă.

tocătorul filelor

În ordine urmează Smart RAM care monitorizează și curăță memoria RAM a calculatorului. Va recomand să puneți acest modul pe Automat. Pentru cei mai avansați există setările de rigoare.

Smart RAM

Administratorul de pornireStartUp, așa cu spune și numele, ne dă informații despre programele și serviciile Windows sau ale altor programe care se inițiază odată cu pornirea sistemului de operare. Putem elimina sau adăuga programe sau suspenda diferite servicii.

Administratorul pornirii

De starea regiștrilor sistemului se ocupă Defragmentatorul Registrului, care îi compactează și optimizează pentru o pornire mai rapidă și o rulare în parametri a sistemului.

Defragmentatorul Registrului

Recuperatorul de fișiere intervine atunci când, din greșeală sau alte motive, am șters date și ulterior avem nevoie de recuperarea lor. Trebuie doar să specificăm tipul fișierelor pe care vrem să le recuperăm. De restul se ocupă Recuperatorului de fișiere.

Recuperatorul de fisiere

asistent de recuperare fisiere sterse

Reparatorul de scurtături ne scapă de eventualele shortcut-uri rămase în urma dezinstalării unui program, devenite inutile în urma acestor acțiuni. Dacă acestea sunt nefuncționale, vor fi reparate.

Reparatorul scurtaturilor

Doctorul Hardiscului corectează erorile de stocare ale fișierelor de sistem sau personale pentru evitarea pierderii de date. Asistentul de configurare ne va ajuta în acest sens.

Doctorul Hard Disk-ului

Următorul la rând este Reparatorul Windows, în sub-ansamblele căruia vom găsi diferite modalități de a repara probleme legate de componentele software ale sistemului, cum ar fi Windows Media PlayerInternet Explorer, precum și o serie de reparații avansate.

Reparatorul Windows

Și cu asta cred că e suficient pentru a doua parte. În partea a 3-a vom continua să explorăm și cunoaștem restul instrumentelor disponibile în Trusa de unelteAdvanced System Care Free.

6 Comentarii

  1. Daca nu mi se deschide pagina de start(home) atunci cand pornescu pc-ul inseamna ca am probleme la placa de baza? Mentionez ca am alt sistem de operare de cateva zile si cu cel vechi la fel se intampla.Iar pentru a mi se deschide trebuie sa dau stand-by si apoi pot umbla pe calculator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.