Google cumpara Angstro ca sa-l ajute la crearea retelei de socializare GoogleMe

google cumpara angstro

Criza financiara globala pare ca nu afecteaza deloc marile companii. Spun asta deoarece tocmai am aflat ca Google a cumparat Angstro, un serviciu de cautari fundat de Sallim Ismail cu un concept diferit de ceea ce noi intelegem printr-un serviciu de cautari, pentru a-l ajuta la crearea celei ce va fi prima retea de socializare a companiei din Mountain View. Multi se vor arata mirati de faptul ca un magnat al cautarilor in Internet sa cumpere o companie de care multi auzim pentru prima data in viata si inevitabil isi vor pune urmatoarea intrebare: „Unde este trucul ?!?”

„Trucul” consista in modul in care Angstro afiseaza rezultatele: spre diferenta de celelalte motoare de cautare, Angstro se centreaza in a oferi o lista mica cu rezultate ” mai inteligente” decat cele oferite de majoritatea motoarelor de cautare. Concluzia: nu mai este necesar sa dispui de o infrastructura imensa de servere a caror minut de intretinere sa te coste o avere pentru a oferi informatii capabile sa satisfaca orice consultare realizata.

Ideea mi se pare super interesanta deoarece intotdeauna am avut impresia ca Google ofera in zadar, in foarte multe cazuri, rezultate pe mai mult de 30 de pagini stiind ca nici macar 0,001% din cei ce realizeaza cautari nu trec de a-15-a pagina de rezultate.

via | Readwriteweb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.