Îmbunătățește funcționalitatea bibliotecilor Windows cu Win Library Tool

Dacă vă numărați, ca și mine de altfel, printre cei care își mută bibliotecile Windows în altă locație decât cea implicită din partiția de sistem pentru a scăpa de grija pierderii conținutului în cazul unei reinstalări de sistem, atunci veți aprecia la superlativ mica aplicație Win Library Tool. Aceasta ne permite crearea unei copii a setărilor tuturor bibliotecilor, cu posibilitatea restaurării lor în cazul unei reinstalări de sistem, sau din alte motive.

Win Library Tool

Win Library Tool este portabil, iar pentru a adăuga bibliotecile în interfața sa, va trebui să acționați bagheta magică din colțul stânga-jos al interfeței. Tot în același mod aveți posibilitatea de a edita proprietățile bibilotecilor existente (tipul, pictograma și folderele incluse), de a crea noi biblioteci, de a salva întreaga configurație și bineînțeles, de recuperare a acesteia.

Win Library Tool - proprietati

După crearea de noi biblioteci, editarea proprietăților, la acționarea butonului Apply se va crea un backup al configurației existente, iar pentru a-l salva aveți la dispoziție butonul Save, după care veți avea confirmarea executării sale. În cazul în care doriți să creați o copie a bibliotecilor pe partiția C, bifați opțiunea respectivă. În acest fel se va crea un link simbolic către locația reală a acestora.

Win Library Tool - confirmare

Câteva dintre caracteristicile Win Library Tool ce merită reținute:

  • posibilitatea adăugării unei unități de stocare în rețea și a oricăror alte foldere neindexate
  • crearea unui link simbolic pe partiția de sistem pentru a oferi o cale mai scurtă de acces
  • adăugarea de intrări în diverse locuri ale sistemului, cum ar fi ferestrele de dialog Open/Save

Win Library Tool nu este mare consumator de resurse, iar prin simplitatea sa poate fi utilizat de oricine, indiferent de nivelul de pregătire. Poate fi rulat în Windows 7 și Windows 8.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.