Kingsoft Antivirus: antivirus "cloud" gratuit, cu un consum redus de resurse

Stim toti cat de important e ca sistemul nostru sa fie protejat impotriva tuturor atacurilor provenite din Internet si nu numai. Asta se intampla deoarece in majoritatea cazurilor, destinul datelor noastre depinde de atentia cu care alegem programul antivirus. Totusi, ce putem face atunci cand calculatorul nostru detine resurse indeajuns de limitate pentru a impiedica rularea corecta a celor mai raspandite aplicatii de acest gen ?!? Avem o solutie: sa folosim un antivirus capabil sa functioneze chiar si in calculatoare cu doar 64 MB de memorie RAM.

1-Kingsoft-Antivirus-Antivirus-Gratuit-pentru-calculator

Kingsoft Antivirus este un antivirus tip „cloud”, a carui consum de resurse este atat de mic incat concureaza cu cel mai cunoscut antivirus de acest gen, Panda Cloud Antivirus. Si nu doar consumul de resurse este un aspect de invidiat; Kingsoft Antivirus realizeaza scanari atat rapide (71 de fisiere pe secunda) incat foarte putine aplicatii de securitate sunt capabile sa tina pasul cu el. Prin interfata sa simpla si intuitiva ai acces la toate functiile ce iti vor permite sa adaugi sau sa scoti elemente din carantina, sa creezi profile personalizate, sa vizualizezi log-urile ultimelor scanari, etc.

Principalele caracteristici ale Kingsoft Antivirus:

  1. Ofera protectie avansata Windows-ului.
  2. Este gratuit pentru orice tip de uz (personal sau profesional).
  3. Protejeaza Windows-ul de viermi, troieni, spyware, malware, etc.
  4. Ofera protectie contra site-urilor Web infectate si a mailurilor ce contin fisiere suspecte.
  5. Monitorizeaza toate procesele active in calculator pentru a preveni posibilele atacuri.
  6. Analizeaza toate fisierele pe care le primesti prin Messenger.
  7. Este compatibil cu Windows 2000, XP, Vista si Windows 7 (32 si 64 Bits).

In colcluzie, Kingsoft Antivirus este softul de securitate pe care il recomand in mod special celor ce dispun de calculatoare modeste, Netbook-uri sau calculatoare cu hardware ce nu a mai fost actualizat in ultimii patru ani. Inainte de a-l instala, nu uita sa dezistalezi antivirus actual -in cazul in care dispui de unul- si sa restartezi calculatoarul. Pentru a-l descarca, utilizeaza acest link.

6 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.