Monitorizarea performanțelor și a stării de sănătate a hard disk-ului sau SSD-ului

Când achiziționăm un Hard Disk sau un SSD producătorul ne asigură o perioadă de funcționare destul de îndelungată alături de garanția respectivă. Dar, nu de puține ori un hard disk poate ceda brusc, sau în expresie populară „crapă”, ducând la pierderea totală a datelor. Dacă ne-am luat din timp măsurile necesare prin crearea de backup-uri, stocare/sincronizare în cloud sau diverse configurații mai avansate de tip RAID, atunci suntem la adăpost în privința acestor date. O altă metodă mai simplă este monitorizarea stării de sănătate a HDD/SSD-ului cu HDDExpert, un program gratuit și simplu de utilizat.

program de analizat hard disk ssd

Interfața sa este foarte simplă, oferind informațiile necesare chiar și celor cu mai puține cunoștințe în materie de unități de stocare. În partea stânga-sus sunt afișate Hard Disk-urile instalate, în caz că sunt mai multe. De asemenea, sunt afișate temperaturile, numărul de cicluri și numărul de ore de funcționare de la instalare.

Caseta Message vă oferă câteva recomandări în legătură cu unele măsuri ce ar trebui luate, referitor la stare sănătății respectivului HDD sau SSD. În partea inferioară sunt afișate valorile normale și pragurile maxime ale fiecărui ID, alături de valoarea existentă și descrierea succintă a sa.

rezultate analiza hard disk

Cele două butoane, Fans și Spare, vă direcționează către site-ul Amazon pentru achiziționarea unui HDD nou, iar Backup către dezvoltatorul Paragon, pentru achiziționarea propriului program de backup/Restore.

HDDExpert este compatibil cu toate versiunile sistemului de operare Windows.
Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.