Monitorizează și controlează starea serviciilor Windows, din Taskbar, cu Windows Service Monitor

Windows Service Monitor este un utilitar open source, care monitorizează și controlează, la cererea utilizatorului, starea anumitor servicii Windows; acțiune foarte utilă în situațiile în care avem impresia că un anumit program activează ori dezactivează după bunul plac starea unui serviciu vital funcționării optime și în siguranță a sistemului de operare.

1-monitorizeaza_serviciile_windows_din_taskbarServiciile pe care dorim să le monitorizăm, pot fi definite imediat după rularea aplicației si putem face acest lucru, deschizând panoul de configurare, alegând opțiunea „Configuration” din meniul contextual, afișat la realizarea unui click-dreapta pe iconița plasată de Windows Service Monitor în Systray.

2-Windows_Service_Monitor

Adăugarea unui serviciu în lista celor monitorizate, este simplă; și se face prin selectarea acestora din panoul „Services” urmată de apăsarea săgeții dintre panouri, direcționată spre dreapta, respectiv, spre panoul „Monitored Services„.

Începând din momentul definirii serviciilor ce vor fi monitorizate, Windows Service Monitor va afișa o listă cu starea acestora, așa cum se poate observa, în prima imagine din articol.

  Descarcă Windows Service Monitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.