Notițe și planificator de evenimente pentru Windows

În activitatea zilnică la calculator, nu de puține ori avem nevoie de programarea anumitor sarcini de îndeplinit, nu numai pe calculator, dar și în afară din lumea virtuală. Sistemul de operare Windows, ne oferă posibilitatea de a ne reaminti anumite evenimente cu ajutorul Sticky Notes, însă este destul de incomodă “lipirea” lor pe desktop. O alternativă la această utilitate Windows, este Efficient Notes Free. Programul poate fi rulat și în versiunea portabilă, și are anumite limitări față de versiunea comercială, însă cred că va satisface cerințele unui utilizator obișnuit.

Efficient notes

Pentru a crea o notificare nouă, click dreapta în spațiul liber al notelor, sau din tabul respectiv situat în bara de meniu, și selectăm New note. Programul permite alegerea tipului fontului, atașarea de emoticoane, și multe alte caracteristici specifice editării de texte.

Creare notă

Toate notele importante adăugate în timp, se pot edita, salva, exporta în format .EFFXRTF,CSV sau HTML. Aceste fișiere se pot proteja cu o parolă pentru securitatea lor.

După crearea notelor, la închiderea programului, se va executa un backup automat al tuturor notelor în format .ENFX, în folderul Documents din Libraries, locație pe care aveți posibilitatea de a o schimba. De asemenea, și aceste fișiere de rezervă se pot proteja cu parolă.

Trebuie menționat că pentru deschiderea unui fișier backup, acesta trebuie salvat în altă locație decât cea a salvării sale. Opțiunile Efficient Notes oferă posibilitatea modificării diferiților parametri de funcționare, a tipului de font, stilului, mărimii sale, precum și a culorii.

Opțiuni Efficient Notes

Interfața programului poate fi personalizată după preferințe, atât stilul, cât și componența barei de meniu, accesând tabul View din meniul superior:

Stilul interfeței

Efficient Notes Free este compatibil cu toate versiunile sistemului de operare Windows, de la versiunea XP, până la ultima versiune, Windows 8, atât pe 32-bit, cât și pe 64-bit.

Download Efficient Notes Free

Un comentariu

  1. Nu stiam de acest program. Cred ca o sa il instalez si eu. Deja au inceput sa se adune notitele pe monitor si devin enervante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.