Program complet de optimizare și curățare a calculatorului – Wise Care 365 Free

Wise Care 365 Free este un program complet de optimizare și curățare a calculatorului, disponibil și în limba română, care pune la dispoziția utilizatorului o serie de instrumente fundamentale menținerii sistemului de operare în cea mai bună formă.

Program de optimizare și curățare - Wise 365 Free

Interfața programului este una cât se poate de intuitivă și găzduiește în prim-plan un buton de analiză și optimizare rapidă care, odată apăsat, va declanșa o analiză sumară a sistemului și va identifica principalele probleme care împiedică funcționarea sistemului la performanțe optime.

Asemănare izbitoare dintre Wise Care 365 Free și Baidu PC Faster te face să te întrebi cine pe cine a copiat, iar eu sunt de părere că produsul celor de la Baidu este un fork al Wise Care 360 Pro, îmbunătățit pe alocuri, cu o interfață mai îngrijită și mai bine structurată, dar care aduce puține plusuri soluției originale. Totuși, programele pot fi considerate concurente în categoria celor dedicate optimizării și curățării sistemului deoarece, fiecare în felul său, sunt unice datorită funcțiilor ori instrumente ce nu au fost replicate (ex: Wise Memory Optimizer nu este disponibil în Baidu PC Faster și nici Cloud Security în Wise Care 365).

Tuning Sistem în Wise Care 365


Wise 365 Care: Tuning Sistem

Tuning Sistem este secțiunea mea preferată din Wise Care 365 deoarece cuprind tot ceea ce n-ar trebui să lipsească din niciun program de optimizare pentru calculatoarele cu Windows. Iată care sunt principalele seturi de acțiuni și ce anume fac acestea pentru îmbunătățirea performanței:

 • Accelerarea pornirii și opririi calculatorului prin optimizarea parametrilor prefetch și reducerea timpului de inactivitate a aplicațiilor înainte de închidere.
 • Creșterea stabilității sistemului prin izolarea Windows Explorer și închiderea automată a proceselor înghețate (cele care nu răspund la comenzi).
 • Accelerarea sistemului prin micșorarea timpului de răspuns a programelor din prim-plan, micșorarea timpului de răspuns a Aero Peek, dezactivarea paginației de memorie, dezactivarea efectului animat de închidere ori deschidere a ferestrei, optimizarea intrărilor și ieșirilor discului pentru procesele active, dezactivarea caracteristicii AutoRun, optimizarea ferestrelor de dialog a elementelor frontale, a setărilor implicite de memorie și dezactivarea depanatorului în scopul accelerării procesării erorilor.
 • Accelerarea rețelei prin optimizarea performanței plăcii de rețea, a capacității de redirecționare  a acesteia, optimizarea duratei interogărilor de tip WINS în scopul îmbunătățirii vitezei de transfer a datelor, optimizarea setăilorTCP/IP și TTL.

Alte facilități oferite de Wise Care 365 Free


Deoarece materialul de față este unul de prezentare a produsului și nu unul în care îi punem sub lupă capacitatea de îmbunătățire a performanței sistemului, mă voi limita la a preciza câteva dintre celelalte instrumente și funcții a căror prezență în Wise Care 365 Free fac din acesta unul dintre cele mai complete și bine structurate programe gratuite de optimizare:

 • Ștergere Disc promite ștergerea permanentă a tuturor datelor de pe un Hard Disk sau de pe una dintre partițiile acestuia.
 • Distrugere Fisier garantează ștergerea permanentă a fișierelor (fișierele șterse cu acest instrument, teoretic, nu vor mai putea fi recuperate).
 • Generatorul de parole garantează crearea unor parole sigure, aproape imposibil de descifrat de către alte persoane ori programe de hacking bazate pe atacuri de tip brute-force.
 • Wise Auto Shutdown permite programarea opririi calculatorului (trebuie instalat separat).
 • Wise Game Booster optimizează calculatorul pentru a permite rularea jocurilor în cele mai bune condiții posibile (trebuie instalat separat).
 • Wise Memory Optimizer curăță din memoria RAM datele de care nu mai au nevoie niciunul dintre programele executate la momentul analizei.
 • Wise Folder Hider ascunde și protejează cu parolă folderele din calculator pe care dorim să le ferim de ochii curioșilor.

După cum veți vedea în cazul în care decideți să-l descărcați și instalați, Wise Care 365 Free acoperă cu brio toate necesitățile unui utilizator obișnuit în ceea ce privește optimizarea și curățarea sistemului în scopul păstrării acestuia în condiții optime de funcționare.

Download Wise Care 365 Free

11 Comentarii

 1. Buna. Tin de la inceput sa te felicit si sa iti multumesc pt toate sfaturile si programele publicate pe acest site. Sunt de mare folos. Trecand la subiect, vreau sa iti spun ca eu am instalat ca program de optimizare si intretinere Advance System Care 6 si as dori sa te intreb daca mi-ai recomanda sa il inlocuiesc cu Wise Care 365 care tocmai l-ai descris mai sus sau sa il mentin incontinuare? Multumesc anticipat!

  1. Advance System Care 6 e un program la fel de bun și, dacă te-ai obișnuit cu el, păstrează-l. Personal, prefer Baidu PC Faster, dar n-aș renunța la Wise Care sau la Advanced în favoarea lui și nici la el în favoarea celorlalte. Toate sunt cam la aceeași linie și, după cum am spus și în articol, diferențele sunt marcate de instrumente unice utile anumitor utilizatori + interfața.

 2. L-am avut. Unul dintre cele mai bune optimizatoare într-adevăr. Nu mi-a șters date aiurea şi nici nu mi-a creeat vreo problemă. Dintre zecile de optimizatoare experimentate folosesc acum Auslogics BootSpeed…

 3. Am in PC versiunea Wise Care 365 pro(cu serial giveaway) dar m-ar interesa daca ar fi nevoie si de Baidu PC Faster (mai mult pt Cloud Security). multumesc

 4. Am in PC Wise Care 365 pro si Advanced System Care Ultimate PRO si imi ruleaza amandoua in tray, e bine acest lucru sau sa dezactivez una din ele ? va rog un raspuns.

  1. Eu aș renunța la unul dintre ele. Nu fac niciun rău, dar n-are rost să plătești două femei de servici pentru a mătura scara blocului cu o singură mătură…

 5. Salut, am citit tutorialul si am o intrebare. Folosesc Wise Disk Cleaner si Wise Registry Cleaner separat. Cum e mai bine, Wise Care 365 free (deci tot programul ) sau cele 2 separate?

  1. Salut.
   Rezultatele sunt similare fie ca utilizezi in mod separat ori intr-o alta forma mai organizata si centralizata.
   Tine un pic si de comoditatea utilizatorului final.:P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.