Parolarea unui folder

Oricare dintre noi avem în calculator fișiere, foldere care conțin date personale, secrete, mai mult sau mai puțin compromițătoare, pe care dorim să le ținem departe de ochi indiscreți. Există o mulțime de programe care pot ascunde sau securiza cu o parolă aceste locații. Unul dintre aceste programe este My Lockbox, gratuit și deosebit de simplu de folosit.

Parolarea unui folder cu My Lockbox

Prima dată când veți deschide programul va trebui să stabiliți o parolă pe care va trebui să o rețineți și un indiciu care să vă amintească de respectiva parolă în caz că ați uitat-o (opțional).

După stabilirea parolei, programul vă va solicita stabilirea unei locații (folder Lockbox), unde veți depozita datele sensibile. Interfața programului My Lockbox este destul de simplă, oferind opțiuni oarecum limitate în versiunea gratuită. Butonul Set oferă posibilitatea schimbării folderului protejat. Astfel, dacă veți alege alt folder, automat vechiul folder va fi neprotejat. Butonul Advanced va deschide o casetă cu opțiuni, unde aveți posibilitatea de a personaliza interfața My Lockbox, notificări sonore și vizuale, combinații de chei, schimbarea parolei, etc.

My Lockbox Optiuni Generale

La apăsarea butonului Lock, folderul ales pentru a fi protejat va deveni invizibil, ascuns. Bineînțeles, pentru a-l readuce la vedere, va trebui apăsat butonul Unlock.

O caracteristică utilă este prezentă în secțiunea Trusted, anume posibilitatea de a seta diverse procese, aplicații de încredere care vor avea acces la datele protejate. De exemplu, pentru documente, se pot adăuga utilitarele Notepad, Word ca fiind de încredere, pentru citirea și editarea lor.

Download My Lockbox

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.