Firewall gratuit pentru calculator: PC Tools Firewall Plus

Denumirea generică de suită de securitate înseamnă integrarea mai multor module de protecție alături de programul antivirus propriu-zis. Unul dintre aceste module este programul firewall. După cum probabil știți, suitele de securitate sunt comerciale, însă noi dorim soluții de securitate gratuite, cu un nivel ridicat de protecție. Problema se poate rezolva destul de simplu prin instalarea unui program firewall, în completarea programului antivirus.

Vă propun spre testare PC Tools Firewall Plus, un produs de top al celor de la PC Tools, care va împiedica accesul la calculator prin rețeaua Internet, atât a programelor cât și a utilizatorilor neautorizați. Programul firewall este conceput atât pentru utilizatorul începător, cât și pentru cel avansat.

PC Tools Firewall Plus

PC Tools Firewall Plus oferă posibilitatea creării de reguli personalizate de filtrare de pachete, inclusiv suport IPv6. Protecția în timp real este susținută de actualizări regulate inteligente și o rețea extinsă de protecție împotriva amenințărilor online. La instalarea produsului vi se va oferi spre instalare un toolbar. Dacă nu-l doriți, debifați opțiunea respectivă. După instalare programul se va poziționa în zona de notificare. Interfața bine organizată pe module, oferă accesul rapid la caracteristicile acestora în panoul dedicat.

Applications, primul modul, oferă controlul asupra aplicațiilor care au acces înspre sau dinspre rețeaua Internet. În lista afișată se pot adăuga alte programe stabilind anumite reguli de conectare la rețea. Programul va detecta automat conectarea la o nouă rețea, permițând stabilirea de noi reguli pentru rețeaua detectată.

PC Tools Firewall Plus - Aplicații

Următorul modul, Profiles, oferă posibilitatea de a crea profiluri cu reguli personalizate aplicabile unui grup de programe. Bineînțeles, regulile existente se pot și ele edita după necesitățile utilizatorului.

PC Tools Firewall Plus Profile

Setările generale ale programului oferă mai mult opțiuni de personalizare, posibilitatea de setare a unei parole de acces la program, stabilirea rețelei implicite de conectare la Internet, detectarea modului de rulare a programelor în modul fullscreen, etc. Conform testării, setările implicite ale programului firewall sunt optime pentru rularea sa în parametri normali.

Modul de funcționare a firewall-ului se poate ajusta conform rețelei de conectare, cea de acasă (de încredere), sau publică, cu risc ridicat de atac informatic.

Download PTFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.