Imprimanta consumă prea mult toner ?!? Iată câteva trucuri utile!

Dacă imprimanta consumă prea mult toner pentru buzunarul tău, iată câteva trucuri care te vor ajuta să reduci consumul astfel încât să printezi mai mult, folosind aceleași cartușe.

Pentru început, accesează Control Panel » Hardware and sound » Devices and printers. La Printers, execută click-dreapta pe iconița imprimantei » :

Printing preferences

În fereastra se se va deschide, accesează fila Paper/Quality și bifează caseta EconoMode de la Print Quality:

Paper/Quality » Econo-Mode

Dacă nu printezi fotografii, tot la Print Quality, selectează în loc de „Best” un profil mai slab. Aplică modificările și închide panoul de proprietăți al imprimantei. Realizând aceste modificări minore, în timpul printării se va folosi mai puțin toner și prin urmare, vei putea printa mai multe coli.

Modifică fontul documentelor tale

Matt Robinson a făcut un experiment cu cele mai utilizate fonturi. În urma acestui experiment a ajuns la concluzia că fonturile Cooper Black și Comic Sans consumă cel mai mult toner, iar fonturile Garamond și Courier, cel mai puțin. Iată și tabela:

Economiseste toner

Nu printa elementele inutile din paginile Web

Când printezi site-uri Web, folosește PrintWhatYouLike. În acest mod vei evita printarea elementelor de care nu ai nevoie (bannere, imagini de design, etc.).

PrintWhatYouLike

Punând în practică aceste trucuri simple, imprimanta ta va consuma mai puțin toner și tu vei putea printa mai multe documente cu ea, cu aceleași costuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.