Antivirus gratuit pentru calculator

După instalarea sistemului de operare Windows este indicată instalarea unui program de protecție antivirus. Asemenea programe se găsesc din abundență pe Internet, cu nume cunoscute, sau mai puțin cunoscute. De Immunet Protect s-a vorbit destul de puțin în lumea virtuală cu toate că prin caracteristicile sale de protecție, poate rivaliza cu unele programe de gen cu nume rezonante. Programul este gratuit și ne poate asigura deplina protecție împotriva unei game largi de infecții malware, fără un consum de resurse ridicat, acest fapt datorându-se detecției tip cloud în timp real, nefiind necesară actualizarea bazei de date.

O caracteristică deosebită este compatibilitatea Immunet Protect cu majoritatea programelor antivirus instalate pe calculator. Astfel, Immunet devine al doilea strat de protecție suplimentară a sistemului, fiind chiar recomandat alături de soluția de securitate instalată. Pe pagina web a produsului veți găsi o listă cu programele antivirus suportate.

La instalarea programului eu am ales versiunea gratuită, dar, dacă doriți, aveți posibilitatea de a testa versiunea Plus (comercială) timp de 30 de zile. Interfața Immunet este bine organizată cuprinzând trei coloane care permit accesul rapid la comunitatea Immunet, Computer, unde se poate verifica rezumatul activității și accesul la setările programului.

Instalare Immunet

După instalare, înainte de a executa o scanare a sistemului, voi analiza opțiunile de scanare, accesibile în interfața programului, Scan Settings.

Immunet Protect - Optiuni Scanare

Secțiunea General Settings conține majoritatea opțiunilor importante ale Immunet Protect, între care amintesc cele trei motoare de detecție, ETHOS de protecție euristică, SPERO de protecție în cloud, bazat pe actualizările în timp real în cadrul comunității Immunet și ClamAV, care oferă protecție offline pe baza semnăturilor Clam.

Optiuni Generare Immunet

O altă opțiune destul de importantă este posibilitatea de a programa scanarea calculatorului la intervalele dorite. Procesul de scanare se poate executa în trei feluri:

  • Full Scan -verifică întreg calculatorul de potențiale amenințări
  • Flash Scan -verifică doar procesele care rulează
  • Custom Scan -verifica locațiile definite de utilizator

Immunet Protect » Programare Scanare

În cazul detectării unui proces suspect de funcționare malware, sau al unui fișier identificat ca potențial malware, este mutat automat în secțiunea de carantină. Opțiunea poate fi modificată prin simpla acționare a comutatoarelor respective.

Pentru a beneficia de baza de date actualizată în cloud, în cadrul comunității Immunet, verificați ca cele trei opțiuni din cadrul Community Settings să fie setate ON. Acest lucru ajută foarte mult atât utilizatorul, cât și comunitatea în dezvoltarea unei baze de date actualizate în timp real, la fel și protecția. Pe lângă caracteristicile menționate, Immunet Protect poate scana arhive și fișiere pachet (ambalate), verifică programele nou instalate, atenționând dacă este cazul, prin notificări în system tray.

Immunet Protect este compatibil cu Windows XP SP3 32-bit, Windows Vista SP1 și Windows 7, atât pe 32-bit, cât și pe 64-bit. Fiind un program bazat pe protecție cloud, acesta necesită conexiune permanentă la Internet.

Download Immunet Protect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.