Program de sunat gratis pe fix și mobil | Sună gratis pe fix și mobil în România, oriunde te-ai afla

Când am descoperit acest program de sunat / vorbit gratis pe fix și mobil, căutam o aplicație care să-mi permită efectuarea de apeluri gratuite spre România și SUA. Știam că Skype și Yahoo! Messenger oferă această posibilitate, dar fiindcă România nu făcea parte din lista destinelor incluse în oferta gratuită a niciunuia, am căutat o alternativă.

Alternativa l-a care m-am oprit a fost JustVoip, un progrămel care, în primele-i luni de existență, dispunea inclusiv de o aplicație proprie. Între timp, aplicația a dispărut din peisaj, locul fiindu-i luat de către VoipConnect, un client universal ce poate fi utilizat pentru conectarea la toate serviciile VoIP ale dezvoltatorului.

JustVoip: program de sunat gratis pe fix și mobil…

JustVoip - Program de sunat gratis pe fix si mobil

Prin urmare, pentru a putea utiliza JustVoip, programul de sunat gratis pe fix și mobil, devenit serviciu între timp, mai întâi va trebui să descărcați și să instalați mai întâi VoipConnect.

Crearea unui cont JustVoip

Nu toate serviciile aparținând DELLMONT SARL, compania aflată în spatele JustVoip, oferă aceleași beneficii. Dacă doriți să puteți suna gratis în România, la instalarea VoipConnect, dați click pe Signup for a new account:

Creare cont JustVoip

Se va deschide o nouă fereastră independentă. În aceasta va trebui să introduceți, după cum urmează:

 • Un nume de utilizator cu care vă veți loga în contul JustVoip (username).
 • O parolă cu care veți proteja accesul la contul JustVoip (Password).
 • O adresă de email valabilă, necesară pentru resetarea parolei, în caz că o uitați.
 • Un cod CAPTCHA, a cărui rol este să diferențieze roboțeii de ființele umane.
 • Numărul dumneavoastră de telefon. Acesta este necesar doar dacă doriți să puteți efectua din cadrul programului și apeluri Phone to Phone.
 • Țara de reședință, cea de pe teritoriul căreia veți efectua apelurile folosind JustVoip.
 • Serviciul în care doriți să creați contul (Label). E important să selectați din listă JustVoip, nu altceva!

Dacă doriți să vă abonați la newsletter-ul serviciului, precum și dacă doriți ca VoipConnect să se conecteze automat la contul JustVoip, fără a vă cere numele de utilizator și parola, rămâne la aprecierea dumneavoastră.

creare cont in serviciul JustVoip

După crearea contului, dacă ați completat corect formularul, aplicația VoipConnect se va deschide și veți putea începe să utilizați serviciul.

Condiții de îndeplinit pentru a suna gratis pe  fix și mobil

Mulți își imaginează că programul în sine poate fi utilizat gratuit. Ei bine, nu este cazul. Pentru a beneficia de apeluri gratuite către România, după epuizarea minutelor gratuite oferite pentru testarea sa, va trebui să adăugați cel putin 10€ credit. O puteți face de pe cardul bancar, ceea ce nu vă recomand, sau prin PayPal.

Creditul respectiv nu se va consuma atunci când sunați numere fixe și mobile din țările spre care apelurile sunt gratuite, ci va fi consumat doar la efectuarea apelurilor VoIP către celelalte destinații. Mai mult, creditul respectiv, la fel ca în cazul cartelelor telefonice, are o perioadă de valabilitate de 90 de zile.

După 90 de zile de la data încărcării, creditul nu se pierde, dar va trebui să efectuați o nouă reîncărcare pentru a putea beneficia de apeluri gratuite în continuare. Dacă nu reîncărcați, veți fi taxați din creditul încărcat.

La fel de important de știut e și faptul că pentru a putea efectua apeluri gratuite către fix și mobil, e necesar să aveți în cont cel puțin un cent pe durata celor 3 luni de cont activ. Așadar, nu consumați creditul imediat după încărcare.

Mai există o limitare: puteți vorbi gratuit doar în limita a 120 de minute săptămânal.

Update în 26.09.2011:

Unii dintre cei care au ajuns aici ne-au adus la cunoștință că SUA a fost scoasă din lista destinațiilor spre care se permite efectuarea de apeluri gratuite către fix și mobil. Verificați tarifele aici înainte de a cumpăra credit.

Update în 01.11.2015:

De la o vreme, în România, în special pentru clienții RCS & RDS, de la o vreme nu se mai oferă minute gratuite pentru testarea serviciului. În ciuda acestor inconveniente, JustVoip rămâne pentru moment cea mai bună soluție pentru a suna gratis în România.

21 Comentarii

 1. si eu il folosesc de vreo 4 ani dar daca vb 300 min pe sapt, dupa ma taxeaza normal. in alte tari trebuie sa fie gratis, dar unele nu sant si inca ceva, nu este vreo optiune cu mai multe minute pe saptamana.

 2. buna cel mai bun program de vorbit gratis este 12VOIP cu el poti suna gratis pe fics in romania si doar 4 centi pe mobil e super eu il folosesc de 2 ani si este impresionant .nu trebuie decat sati faci cont la ei si sa iti bagi 10 euro si poti suna creditul este valabil 3 luni .Daca vreti sa va ajut contactatima la dresa de messenger       crinavireagos           bafta

  • Buna ziua ! Eu sunt abonat la Justvoip.com, tot cu credit de 10 euro pe o perioada de 3 luni, dar m-au blocat de vreo doua ori si nu-mi mai convine ! Dupa ce depasesti un nr de minute zilnic sau saptamanal, te suspenda cateva zile. Dar nu te informeaya care este plafonul acesta, te lasa sa-l depasesti ca sa te taxeze pentru convorbirile urmatoare. Daca puteti sa+mi dati linkul exact al acestei retele de telefonie si daca vi s+a intamplat si dvs ceva asemanator sau alte situatii neplacute ca sa stiu sa ma pazesc. Multumesc anticipat

 3. „JustVoip este gratuit și poate fi descărcat de pe site-ul său oficial.”
  reclama sufletul comertului.pai ori e gratis ori platesti????
  „După finalizarea minutelor gratuite pe care le-ai primit inițial, ți se va permite să realizezi și alte apeluri gratuite doar dacă faci o reîncărcare (poți folosi contul de PayPal sau un card bancar pentru a plăti instant, ori poți solicita indicații pentru a realiza un transfer bancar)”.Ce ma amuza chestia cu gratuitatea asta si cardul:)))))))
  La cat de inteligenta e reclama …
  probabil ca multi se pacalesc .Aceste programe NU SUNT GRATIS!!!!!!nu va amagiti aiurea ca nu va da nimeni gratis ocazia sa vb la telefon cat va pofteste inima fara sa va taxeze cumva:))))povestile insa multi le cred.

  • Mda, gratis, gratis nu este. E ca un fel de abonament… Chestia e că dacă încarci la fiecare 3 luni creditul se acumulează și-l poți consuma pentru SMS-uri… Deci, vorbești gratuit… Asă că nu știu ce să-ți spun mai mult de atât.

 4. Probabil acest program este bun pt cei ce suna de afara . Abonamentul de 3 euro de la digi cu 3000 de minute in Europa sparge curu la toti :)))) Astept cu nerabdare ziua cand concurenta va falimenta , multi ani le-am dat 30 de euro pt nelimitate in Ro si nelimitate in retele fixe din Europa . Singura ramura unde cererea si oferta functioneaza , vrei sa te umpli de bani peste noapte ( Vodafone , Orange ) , pa , ai iesit din schema .

 5. Nu ma prind cum anume trebuie sa scriu Nr de telefon incerc sa sun pe cineva din Orange RO eu fiind tot in Romania si nu stiu exact in ce format sa scriu nr cu cati de 0… 0040 + Nr ??

  Imi da eroare nu pot suna :((

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *