Peste 20 de utilitare dedicate mentenanței și optimizării Windows-ului: Puran Utilities

Dacă erați de părere că le-ați văzut pe toate în materie de optimizare și mentenanță a sistemelor de operare Windows, ei bine, vă înșelați! Puran Utilities este un pachet gratuit ce conține peste 20 de instrumente dedicate punerii în formă atât a versiunilor de 32 cât și de 64 biți ale Windows XP, Windows Vista, Windows 7 și bineînțeles, Windows 8.

Puran Utilities

Cu Puran Utilities putem verifica starea Hard Disk-ului, dezinstala aplicații, gestiona programele ce pornesc odată cu Windows-ul, gestiona serviciile, curăța Hard Disk-ul de fișiere temporare, elimina foldere goale din calculator, repara Shortcut-urile corupte, curăța și defragmenta regiștrii, defragmenta Hard Disk-ul, elimina dublurile, recupera datele șterse, analiza fișierele din PC, crea medii personalizate pentru a facilita rularea anumitor jocuri, elimina permanent fișiere din sistem sau de pe întreg Hard Disk-ul, programa oprirea calculatorului, împărți fișiere de dimensiuni mari pentru a le putea trimite prin email sau transfera cu ajutorul unor stick-uri USB de capacitate redusă, șterge istoricul utilizării sistemului și a aplicațiilor, programa sarcini în scopul automatizării anumitor procese de mentenanță, realiza simultan diverse procese de mentenanță și dezactiva în grup, în funcție de serviciile și procesele nenecesare în anumite situații.

Puran Startup Manager

Am instalat pentru prima dată Puran Utilities chiar în ziua lansării primei sale versiuni și sincer vă spun că după câteva zeci de minute în care l-am butonat nu mi-a plăcut suficient de mult încât să mă arunc în a-l prezenta. Între timp, ieri pentru a fi mai exacți, a fost lansată o nouă versiune care se pare că a reparat problemele experimentate de mine în cea anterioară chiar dacă, cel puțin teoretic, singura modificare adusă programului a fost implementarea funcției de realizare a unui backup al regiștrilor înainte de realizarea procedurilor de mentenanță cu utilitarele incluse. Ciudat.

Download Puran Utilities

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.